ALBASAT
Societate

Două spitale regionale vor interna pacienții confirmați sau suspecți de COVID-19

Două spitale regionale – Spitalul Republican din Bălți și Spitalul Raional din Comrat – vor activa, de astăzi, pentru persoanele suspecte sau infectate cu COVID-19. Declarația a fost făcută de ministra sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, după ședința Punctului Național Focal, transmite IPN.

Potrivit ministrei, spitalele sunt pregătite, iar personalul este instruit. Medicii dispun de echipament de protecție individuală. În cazurile grave, pacienții vor fi transportați la Spitalul Clinic Republican. În instituțiile medicale din Chișinău vor fi aduse femeile gravide sau copiii.

Din totalul celor 149 de cazuri COVID-19 confirmate până acum în Republica Moldova, 100 sunt cu transmitere locală și 49 de import. 28 de persoane sunt în stare gravă. O persoană a decedat, iar două sunt considerate vindecate.

La Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii sunt internați opt copii și două mame. Încă o mamă este internată cu copilul la Institutul Mamei și Copilului, dar copilul nu este infectat.

Ministra a relatat că datele statistice denotă o intensitate de transmitere locală a virusului. „Cu regret, autoritățile nu pot asigura responsabilizarea persoanelor”. Viorica Dumbrăveanu a chemat repetat populația să rămână acasă pentru a stopa răspândirea virusului.

Related posts

Sute de femei arestate în Belarus, inclusiv bunica de 73 de ani devenită simbol al protestelor

Albasat

Fermierii solicită convocarea urgentă a Consiliului Suprem de Securitate

Albasat

Dotări noi pentru medicii de pe ambulanțe, cu sprijinul OMS și SUA

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment