ALBASAT
Fără categorie

Drumuri blocate și mai multe cabluri electrice rupte de furtuna care s-a abătut în nord

O furtună puternică a făcut prăpăd în mai multe localități din nordul Republicii Moldova. Mai multe drumuri din Bălți au fost blocate din cauza copacilor căzuți pe partea carosabilă, iar pagube însemnate au fost și în satul Larga din raionul Briceni.

Daria Neceaeva, ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a declarat pentru IPN că la Bălți au fost rupte mai multe cabluri electrice, au fost blocate mai multe drumuri din cauza copacilor căzuți. Totodată, au fost afectate și mai multe conducte de gaz. Mai mulți copaci au căzut și pe balcoane ale mai multor blocuri din Bălți.

„Au fost create două grupuri de salvatori pentru monitorizarea situației și efectuarea lucrărilor de deblocare. Au fost afectate de furtună mai multe localități: orașul Bălți, raionul Glodeni și se acumulează informații despre raionul Sângerei. La nordul țării, la Briceni, pompierii au ieșit să deblocheze o țeavă de gaz peste care au căzut copaci rupți de furtună”, a spus Daria Neceaeva.

Radu Urechean, primarul satului Larga, raionul Briceni, a declarat pentru IPN că furtuna a distrus acoperișurile și mai multe geamuri ale școlii și ale Casei de Cultură din localitate. De asemenea, potrivit edilului, au fost puse la pământ culturile de pe mai multe suprafețe agricole.

„Mâine dimineață vor fi create două comisii de evaluare a pagubelor, una pentru clădiri și alta pentru culturile agricole”, a spus Radu Urechean.

De asemenea, din cauza condițiilor climaterice nevaforabile, Serviciul Vamal recomandă participanților la trafic să evite trecerea frontierei prin posturile vamale „Grimăncăuți-Vașkivțî” (interstatal), „Briceni-Rossoșanî”, „Larga-Kelmențî”, „Cosăuți-Țekinovka”, „Ocnița” (intern) și „Briceni” (intern).

Într-un comunicat al Serviciului Vamal se precizează că traficul este suspendat ca urmare a deconectării posturilor de la rețeaua de alimentare cu energie electrică și, respectiv, imposibilitatea utilizării sistemelor informaționale ale Vămii în procesul de control vamal.

Related posts

Forumul Mass-Media 2023: Dezinformarea nu dispare, își schimbă canalele de răspândire

AlbasatTV, Nisporeni

Localnicii din satul Aluatu nu și-au ales primarul. Peste 2 săptămâni, din nou alegeri

AlbasatTV, Nisporeni

Președinta Sandu organizează Forumul primarilor

AlbasatTV, Nisporeni

Cursul valutar oficial la 04.12.2023

AlbasatTV, Nisporeni

Astăzi, la Nisporeni, a avut loc cu succes Turneul Internațional de Lupte Libere, dedicat memoriei lui Andrei Ciorici și antrenorului Boicev Stoian

AlbasatTV, Nisporeni

Ziua Mondială de combatere a SIDA 2023: informare și testare la spitalul raional Nisporeni

AlbasatTV, Nisporeni

Cântece și poezii pentru unire: 1 decembrie la Liceul Mircea Eliade din Nisporeni

AlbasatTV, Nisporeni

Mircea Geoană: Puterea interioară a românilor din țară și din afară este să îmbrățișăm Ideea Națională

AlbasatTV, Nisporeni

Maia Sandu: România este iubită aici pentru ceea ce face, dar mai ales pentru ceea ce este

AlbasatTV, Nisporeni

Astăzi este marcată Ziua mondială de combatere a SIDA

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment