ALBASAT
Fără categorie

Drumuri blocate și mai multe cabluri electrice rupte de furtuna care s-a abătut în nord

O furtună puternică a făcut prăpăd în mai multe localități din nordul Republicii Moldova. Mai multe drumuri din Bălți au fost blocate din cauza copacilor căzuți pe partea carosabilă, iar pagube însemnate au fost și în satul Larga din raionul Briceni.

Daria Neceaeva, ofițerul de presă al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, a declarat pentru IPN că la Bălți au fost rupte mai multe cabluri electrice, au fost blocate mai multe drumuri din cauza copacilor căzuți. Totodată, au fost afectate și mai multe conducte de gaz. Mai mulți copaci au căzut și pe balcoane ale mai multor blocuri din Bălți.

„Au fost create două grupuri de salvatori pentru monitorizarea situației și efectuarea lucrărilor de deblocare. Au fost afectate de furtună mai multe localități: orașul Bălți, raionul Glodeni și se acumulează informații despre raionul Sângerei. La nordul țării, la Briceni, pompierii au ieșit să deblocheze o țeavă de gaz peste care au căzut copaci rupți de furtună”, a spus Daria Neceaeva.

Radu Urechean, primarul satului Larga, raionul Briceni, a declarat pentru IPN că furtuna a distrus acoperișurile și mai multe geamuri ale școlii și ale Casei de Cultură din localitate. De asemenea, potrivit edilului, au fost puse la pământ culturile de pe mai multe suprafețe agricole.

„Mâine dimineață vor fi create două comisii de evaluare a pagubelor, una pentru clădiri și alta pentru culturile agricole”, a spus Radu Urechean.

De asemenea, din cauza condițiilor climaterice nevaforabile, Serviciul Vamal recomandă participanților la trafic să evite trecerea frontierei prin posturile vamale „Grimăncăuți-Vașkivțî” (interstatal), „Briceni-Rossoșanî”, „Larga-Kelmențî”, „Cosăuți-Țekinovka”, „Ocnița” (intern) și „Briceni” (intern).

Într-un comunicat al Serviciului Vamal se precizează că traficul este suspendat ca urmare a deconectării posturilor de la rețeaua de alimentare cu energie electrică și, respectiv, imposibilitatea utilizării sistemelor informaționale ale Vămii în procesul de control vamal.

Related posts

IMAS: Maia Sandu, Alexandr Stoianoglo și Renato Usatîi, lideri în preferințele cetățenilor la prezidențiale

AlbasatTV, Nisporeni

Perioada electorală începe pe 1 august

AlbasatTV, Nisporeni

O comisie parlamentară specială va identifica soluții pentru a depăși criza din agricultură

AlbasatTV, Nisporeni

Avantajele și responsabilitățile cetățeanului în consolidarea viitorului european al țării. Dezbatere IPN

AlbasatTV, Nisporeni

Transnistrenii își vor putea înmatricula mașinile cu numere neutre până în 2026

AlbasatTV, Nisporeni

Как малым странам себя защитить? Дебаты IPN

AlbasatTV, Nisporeni

Scriitorul Vladimir Beșleagă împlinește 93 de ani

AlbasatTV, Nisporeni

Israelul amână plățile pentru permisele electronice obligatorii

AlbasatTV, Nisporeni

Военные преступления: мотивы и последствия. Дебаты IPN

AlbasatTV, Nisporeni

Premierul român: România nu ar fi completă fără românii din afara graniţelor

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment