Portal de știri
Nisporeni Societate

Echipamente IT din partea României, pentru un gimnaziu din Nisporeni

20 de școli și licee din Republica Moldova au primit echipamente IT de ultimă generație, din partea Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova (DRRM), în cadrul proiectului Digitalizare în Educație, susținut de Guvernul României.

Printre acestea se regăsește și Gimnaziul „Ștefan cel Mare” din orașul Nisporeni. Echipamentele IT și anume laptopuri, imprimante multifuncționale și table interactive SMART vor oferi elevilor accesul la informație și metode inovative de predare și învățare.

„Venim astăzi în susținerea educației din Republica Moldova. Procesul educațional trebuie să își urmeze cursul, mai ales în aceste perioade dificile. Tehnicile de predare trebuie să se adapteze noilor vremuri, să fie completate de tehnologia digitală. Prin digitalizarea celor 20 de școli din Republica Moldova aducem viitorul mai aproape de elevi. Vă doresc să folosiți aceste echipamente cât mai bine pentru ca să avem rezultatele pe care le așteptăm cu toții”, a declarat secretarul de stat al DRRM, Adrian Dupu, în cadrul evenimentului de predare a echipamentelor, luni, 28 noiembrie.

„Felicitări colegilor, elevilor și părinților! Mulțumim Guvernului României, Departamentului pentru Relația cu Republica Moldova, Ambasadei României la Chișinău pentru tot sprijinul acordat de-a lungul timpului!”, a menționat, la rândul său, Dan Negel, reprezentantul Guvernului în teritoriu, într-un mesaj pe Facebook.

Donațiile din partea Guvernului român vin în urma solicitării primite din partea Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova. Prin donarea acestor echipamente, DRRM urmărește stimularea prezenței la cursuri a elevilor și reducerea abandonului școlar, precum și îmbunătățirea eficienței procesului de predare-învățare pe baza utilizării tehnologiei de ultimă generație, inclusiv pentru elevii din medii defavorizate.

Related posts

Un nou caz de coronavirus, confirmat la Nisporeni. Bilanțul a ajuns la 91

Albasat

Oфициальный курс валюты на дату 02.07.2020

Albasat

Cursul valutar oficial la 30.04.2021

Albasat

Leave a Comment