Societate

Frații Vladimir și Oleg Nemțanu resping declarațiile făcute de avocații companiei Glorinal

Frații Vladimir și Oleg Nemțanu resping declarațiile avocaților administrației Companiei de construcții Glorinal, făcute în cadrul unei conferințe de presă joi, 15 septembrie. Aceștia spun că agentul economic nu și-a respectat angajamentele față de ei, ca investitori în imobile, ceea ce a și dus la acționarea companiei în judecată.

Într-o conferință de presă la IPN, Oleg Nemțanu a povestit că, în 2007, fratele său a decis să-și procure un apartament de la compania Glorinal, la Valea Trandafirilor. S-a întâlnit cu managerul de vânzări și au convenit tranzacția. Peste mai mulți ani, același manager, cu care între timp s-a împrietenit, i-a propus și alte apartamente, pe care le-a cumpărat, apoi le-a vândut, altele au rămas pe numele fraților.

În 2010, bărbatul a cumpărat un spațiu comercial la Calea Orheiului, la etapa construcției. Împreună cu fratele, au investit acolo bani. Dar s-a adeverit o construcție problematică, compania de construcții nu s-a înscris în termenul de dare în exploatare a imobilului. Dificultățile în care s-au pomenit  i-a făcut pe frați să ceară înapoi banii investiți la Glorinal.

Bărbații resping acuzațiile de atac raider asupra companiei. Potrivit lui, directorul Glorinal, Vasile Chirică, i-a hrănit cu promisiuni.

Avocatul fraților Oleg și Vladimir Nemțanu, Denis Buța, a precizat că clienții săi au achitat 90% din banii pentru apartamente. Bunurile procurate de aceștia au fost gajate băncii fără acordul lor. În 2017, frații au depus o cerere în judecată pentru rezilierea contractelor de investiții. Apoi, au solicitat ca Glorinal să intre în insolvabilitate și să le fie întorși banii. Cererea a fost respinsă întrucât compania a demonstrat că are mai multe active și poate finaliza construcția imobilelor. Mai târziu, a mai fost depusă o cerere de insolvabilitate. Conducerea companiei a fost înlăturată, atribuțiile revenind administratorilor de insolvabilitate. Glorinal ajunge în incapacitate de plată și este de acord să intre în insolvabilitate.

Avocatul mai spune că declarații le avocaților precum că frații Nemțanu au intrat ilegal în posesia a trei hectare de pământ în Trușeni, prejudiciind fondul ecologic, este o afirmație falsă. Potrivit lui, terenul a fost procurat legal. Există un contract de vânzare-cumpărare. Denis Buța susține că clienții lui au solicitat o sumă mai mare drept prejudiciu în cazul apartamentelor procurate de la Glorinal, deoarece au investit în reparația lor.

Related posts

Врачи восстановили пальцы ребенку из Глодян

Albasat

Cererea și oferta de valută pe piața valutară în luna mai

Albasat

Centrul de triere de la Moldexpo va deveni funcțional din 3 aprilie

Albasat

Leave a Comment