ALBASAT
Actualitate Societate

Germania va ajuta în continuare Moldova să-și consolideze reziliența, oficial german

Germania sprijină parcursul european al Republici Moldova și va ajuta în continuare Moldova să-și consolideze reziliența și să se dezvolte. „Moldova este țara oportunităților, iar Germania va rămâne alături pentru a le valorifica”. Declarații în acest sens au fost făcute de Michael Roth, președintele Comisiei de politică externă a Bundestagului german, în cadrul unei întrevederi cu premierul Dorin Recean, transmite IPN.

OficialiI au discutat despre importanța implementării reformelor pentru realizarea parcursului european al Republicii Moldova, dezvoltarea economică a Republicii Moldova, dar și situația de securitate la nivel regional.

Premierul Dorin Recean a apreciat sprijinul Germaniei oferit Republicii Moldova, care, potrivit premierului, contribuie la consolidarea sectoare cheie. El a accentuat și suportul oferit de partea germană Ucrainei. Potrivit lui Dorin Recean, datorită Ucrainei în Republica Moldova este pace și astfel autoritățile se pot concentra pe modernizarea țării, în baza celor patru direcții prioritare: dezvoltarea economică și creșterea bunăstării, pacea și securitatea, anticorupția și reforma justiției și integrarea europeană.

Dorin Recean a remarcat că Guvernul tinde să dezvoltă economia națională și să atragă investiții care vor genera noi locuri de muncă acasă.

Related posts

Muzeul Național de Artă al Moldovei anunță renovarea completă a sediului Dadiani

Albasat

Lipsă de cvorum în Parlament. PSRM și Pentru Moldova au părăsit sala de ședințe

Albasat

Количество смертей, связанных с COVID-19, достигло 1008

Albasat

Leave a Comment