ALBASAT
Actualitate Societate

Grădinițele vor putea organiza alimentația copiilor prin sistemul de catering

Grădinițele vor putea organiza alimentația copiilor prin sistemul catering. Este vorba despre instituțiile de educație timpurie fără bloc alimentar propriu sau care au dificultăți la prepararea bucatelor. Prevederile se conțin într-un proiect aprobat miercuri de Guvern, transmite IPN.

„Sunt aprobate norme sanitare moderne și uniforme pentru toate grădinițele din Republica Moldova, asigurând ca fiecare copil să beneficieze exact de aceleași condiții igienice și de sănătate, indiferent dacă locația grădiniței este în zona rurală sau urbană, și indiferent dacă este una publică sau privat”, a precizat ministrul sănătății, Ala Nemerenco.

Proiectul reglementează mai detaliat tot ce ține de alimentarea copiilor, inclusiv posibilitatea organizării alimentației prin sistemul catering, astfel încât copiii să aibă acces la alimente de calitate, diversificate și echilibrate. „De asemenea, va fi o cerință de dotare a grădinițelor cu sisteme de ventilare mecanică, care să asigure o calitate a aerului pe care îl respiră copiii. Vor fi reglementate și schimbări de infrastructură, astfel încât toate instituțiile să fie adaptate cerințelor copiilor cu dizabilități, asigurând acces egal pentru toți”, a mai spus Ala Nemerenco.

Related posts

Un târg al locurilor de muncă a fost organizat la Bălți

AlbasatTV, Nisporeni

Agenția Servicii Publice a majorat unele tarife de la 1 iunie

Albasat

Elveția și PNUD susțin angajații ANOFM în prevenirea răspândirii noului coronavirus

Albasat

Leave a Comment