ALBASAT
Actualitate Societate

Anunțuri frauduloase pe rețelele sociale despre posibilitatea recuperării banilor pierduți

Inspectoratul General al Poliției atenționează asupra apariției unor anunțuri frauduloase pe rețelele sociale. Mesajele sunt publicate în mod special pe Facebook și Instagram de către pretinșii specialiști în domeniul protecției drepturilor, care spun că oferă servicii de recuperare a banilor pierduți, transmite IPN.

„Escrocii se prezintă drept birouri de avocați sau reprezentanți ai organizațiilor de ocrotire a normelor de drept naționale sau internaționale, comunicând despre posibilitatea recuperării mijloacelor financiare pierdute în urma plasărilor de capital în platformele de investiții online false. Pentru a fi mai credibili, infractorii folosesc tehnologiile Deepfake cu ajutorul cărora generează secvențe video în care apar demnitari de stat sau alte persoane publiceˮ, atenționează Inspectoratul General al Poliției.

Poliția recomandă persoanelor să nu acceseze anunțurile publicitare cu un conținut dubios, care conțin expresii ca: „Restituirea mijloacelor bănești”, „Международный возврат средств”. De asemenea, cetățenii sunt îndemnați să evite înregistrarea și completarea sondajelor online distribuite prin rețelele de socializare care promit câștiguri fabuloase, precum și să nu introducă datele personale și datele de contact în anunțurile respective. Persoanelor necunoscute nu le va fi acordat acces de la distanță la dispozitive personale prin aplicații specializate, de exemplu, AnyDesk și TeamViewer, indiferent de promisiunile primite.

La fel, nu ar trebui să fie divulgate nimănui, inclusiv personalului băncii, datele cardului bancar, codul de securitate OTP primit prin SMS. Poliția recomandă să nu transfere bani persoanelor necunoscute și să nu transmită nimănui mijloace bănești prin intermediul persoanelor terțe necunoscute cu scopul de a investi în platformele investiționale false.

Related posts

Gurile de captare nu fac față volumului mare de apă. Apa se scurge pe Albișoara

Albasat

Inspectoratul de Poliție Nisporeni are un nou conducător: Cine este Sergiu Andronache ?

AlbasatTV, Nisporeni

PAS propune modificarea Codului Educației. Sunt vizați absolvenții cu studii peste hotare

Albasat

Leave a Comment