ALBASAT
Societate

Grevă la Soroca. Transportatorii nu au ieșit la muncă

Agenții economici din municipiul Soroca care prestează servicii de transport public nu au ieșit sâmbătă la traseu, în semn de nemulțuimire față de refuzul autorităților locale de a majora prețul călătoriei.

Solicitată de IPN, Lilia Pilipețchi, primar al municipiului Soroca, a spus că, de dimineață, a avut loc ședința Comisiei de transport, la care au fost prezenți și transportatorii. Potrivit primarului, aceștia, de câteva luni, solicită majorarea taxei de călătorie de la 2 la 4 lei. Se insistă pe acest fapt deși autoritățile locale, la 23 ianuarie, au decis să micșoreze taxa locală pe care o achită acești agenți economici, de la o mie la o sută de lei.

„Luând în considerare potențialul de plată al locuitorilor, evident că este imposibil (de majorat prețul călătoriei). Primăria municipiului a făcut un pas spre doleanțele prestatorilor, micșorându-le taxele pe care le achită, dar dânșii își doresc majorarea tarifelor. Pentru bunei și bunicuțe, sub nicio formă, nu este posibil de majora taxele”, a spus primarul.

Lilia Pilipețchi a mai spus că s-a ajuns la înțelegea că de luni transportul public va activa în condițiile vechi. „Dacă nu, sunt prestatori noi, care chiar își doresc să presteze acest serviciu la acest tarif de 2 lei”, a mai spus primarul.

În municipiul Soroca sunt 50 de agenți economici care prestează servicii de transport public, iar taxa de doi lei a fost srtabilită câțiva ani în urmă.

Related posts

BNM a decis să dedice medicilor o monedă de argint

Albasat

Inflația este în creștere și se cer măsuri restrictive de politică monetară, guvernator BNM

Albasat

71 cazuri de COVID-19, înregistrate în ultimele 24 de ore

Albasat

Leave a Comment