ALBASAT
Nisporeni Societate

Mai mulți oameni de creație din Nisporeni au primit distincții la gala laureaților în domeniul culturii

Au înregistrat merite deosebite pe parcursul anului 2019 şi au contribuit la îmbogăţirea patrimoniului cultural al neamului. Iar ca răsplată au primit diplome şi trofee. 45 de persoane din raionul Nisporeni, care activează în domeniul culturii au fost premiate în cadrul unui eveniment festiv.Vorbim despre personalităţi din sfera muzicii, dansului, artelor plastice, biblioteconomiei, conservării patrimoniului cultural şi al muzeografiei. Distincţiile le-au fost înmânate de către preşedintele raionului Nisporeni, Vasile Mărcuţă.

Maria Zmeu activează de 25 de ani la Secţia Cultură Nisporeni. S-a angajat după ce şi-a făcut studiile la Moscova tot în acest domeniu.  Aceasta se dedică cu trup și suflet meseriei sale, iar toate meritele aduse de-a lungul experienţei au fost apreciate de către autorităţi, fiind recompensată cu distincţie.

MARIA ZMEU, SPECIALIST PRINCIPAL ÎN CADRUL SECŢIEI CULTURĂ ŞI TURISM NISPORENI: “Pentru mine această menţiune este recunoştinţa pentru munca pe care o fac alături de satisfacţia morală, care o am eu în fiecare zi, lucrând cu colegii mei de aici din oraş, cât şi din localităţile raionului. Eu mă simt bine atunci când pot să le ofer lor un ajutor metodologic în organizarea manifestărilor culturale şi primesc împreună cu ei bucuria, satisfacţia când ne reuşeşte bine. Doar noi lucrătorii din domeniul culturii promovăm tot ce-i frumos şi de la aceasta lumea devine mai fumoasă, lumea devine mai bună.”

Şi talentele interpreţilor locali au fost recunoscute şi apreciate la Gala laureaţilor în domeniul culturii. Astfel, Nadejda Ulinici a fost şi ea surprinsă cu diplomă şi trofeu.

 NADEJDA ULINICI,  INTERPRETĂ:   “Anul 2019 mai mult m-am afirmat în domeniul acesta, de muzică uşoară. Iată, a fost un an destul de plin, cu evenimente frumoase şi probabil am şi meritat o asemenea menţiune. Tind să am mai multe ieşiri în lume, ieşiri pe scenă, pentru că asta hrăneşte sufletul: prin muzică, prin artă, prin frumos.”

Cu distincţii s-au ales şi conducătorii ansamblurilor folclorice şi de muzică uşoară, ai fanfarelor, directorii bibliotecilor, ai muzeelor, ai şcolii de muzică şi de arte plastice, precum şi ai caselor de cultură.

CLAUDIA NEGURĂ, DIRCTORUL CASEI DE CULTURĂ VĂRZĂREŞTI: “Această diplomă pentru mine, în calitate de director al casei de cultură Vărzăreşti înseamnă acest iureş de evenimente, alteori a muncii de rutină, vine ca un aer proaspăt, care ne însufleţeşte, ne dă puteri noi, ne inspiră ca să nu ne oprim niciodată, să mergem înainte, să căutăm acolo unde ţi se pare că gata nu mai este nimic de descoperit, să valorificăm tradiţiile.”

Talentul şi munca depusă de renumitul olar din comuna Cioreşti, Zaharia Triboi au fost apreciate în cadrul galei. Astfel,  meşterul a primit două distincţii.

ZAHARIA TRIBOI, OLAR: “Mulţumesc pentru ambele distincţii. Sunt încântat pentru apreciere. Am participat la diverse expoziţii, am avut nişte rezultate, sunt mulţumit că Dumnezeu mă ţine, îmi dă sănătate şi pot să-mi aduc aportul şi eu la dezvoltarea olăritului şi într-un fel, şi al culturii noastre, la menţinerea tradiţiilor noastre strămoşeşti.”

Gala laureaţilor în domeniul culturii pentru anul 2019 a fost organizată, în premieră, la Nisporeni.

 LILIAN ZBÂRNEA, ŞEFUL SECŢIEI CULTURĂ ŞI TURISM NISPORENI: “În premieră a fost această gală. Au fost peste 45 de premii înmânate angajaţilor Secţiei Cultură, care au activat pe parcursul anilor în Secţia de Cultură a raionului Nisporeni.  Pe parcursul activităţii îndelungate au promovat cultura, patrimoniul cultural, tot ce ţine de cultură a fost în mâinile lor, ei ne-au lăsat o moştenire, iar noi astăzi o continuăm.”

Cu un mesaj de încurajare şi preţuire a celor care activează în acest domeniu a venit şi preşedintele raionului.

 VASILE MĂRCUŢĂ, PREŞEDINTELE RAIONULUI NISPORENI: “Stimaţi promotori ai culturii, anume dvs aveţi menirea să dezvoltaţi artele, să fiţi mereu în lumina frumosului pentru a vă realiza visele şi speranţele, năzuinţele şi aspiraţiile. Tuturor lucrătorilor din domeniul culturii suntem recunoscători pentru dăruire, curaj, devotament, inspiraţie şi eforturile depuse.”

La Gala Laureaţilor în domeniul Culturii buna dispoziţie a fost încinsă de ansamblurile locale.

De asemenea toţi cei prezenţi s-au delectat cu un concert cu participarea mai multor artişti, băştinaşi ai raionului Nisporeni.

Related posts

Un autocar de pe ruta Chișinău-Moscova s-a răsturnat în Ucraina. Precizările MAEIE

Albasat

Persoanele vizate în cauza cu hangarul de la Criuleni, eliberate

Albasat

AAC a suspendat certificatul de operator aerian al Air Moldova

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment