Nisporeni

Halterofilul nisporenean Marin Robu a devenit vicecampion european

Halterofilul Marin Robu, originar din Nisporeni, a devenit vicecampion european în categoria de 73 kilograme. La proba smuls, el a cucerit medalia de argint, după ce a ridicat 156 de kilograme.

Sportivul s-a clasat pe locul 4 la proba aruncat, după ce a ridicat 183 kg. Cu un total de 339 kg, halterofilul de 21 de ani a cucerit argintul la general, devenind, în premieră, vicecampion european la nivel de seniori.

Președintele raionului Nisporeni, Vasile Mărcuță, a ținut să-l felicite pe tânărul sportiv.

„Cu mândrie și alese sentimente de apreciere, transmitem sincere felicitări, sportivului Nisporenean, Robu Marin care a devenit vicecampion la campionatul European de haltere din Moscova 2021, în categoria de 73 kg. Îi dorim multă sănătate, succes, energie, forță, răbdare, perseverență și încredere în sine. Mulțumim sportivului cât și antrenorilor pentru munca asiduă depusă la obținerea performanțelor notorii pe tărâmul sportului și promovarea imaginii raionului Nisporeni”, se arată într-un mesaj semnat de Vasile Mărcuță.

Marin Robu este al doilea halterofil moldovean care a urcat pe podium la Europenele de la Moscova. Daniel Lungu a câștigat medalia de aur la proba smuls în categoria 55 kg.

Related posts

Donaţie de măşti, dezinfectanţi şi motorină pentru autorităţile şi poliţiştii din Nisporeni. Vezi cine a făcut donaţia

Albasat

Двое детей утонули в Ниспорень

Albasat

Opt pacienţi, infectaţi cu coronavirus se află internaţi în Spitalul Raional Nisporeni

Albasat