Societate

Igor Dodon planifică o vizită la Moscova

Președintele în exercițiu, Igor Dodon, planifică o vizită de lucru în Federația Rusă, „pentru a discuta un șir de chestiuni actuale privind interacțiunea interstatală moldo-rusă”. În privința organizării vizitei, Igor Dodon a discutat la telefon cu șeful adjunct al Administrației Președintelui Federației Ruse, Dmitri Kozak, transmite IPN.

„Am abordat mai multe subiecte cu privire la relațiile bilaterale dintre statele noastre. Partea rusă a adresat mulțumiri pentru eforturile pe care le-am depus pe durata mandatului de președinte, îndreptate spre consolidarea parteneriatului strategic dintre Republica Moldova și Federația Rusă. În special, Dmitri Kozak a subliniat faptul că, datorită eforturilor mele, în luna aprilie 2017, Moldova a semnat Memorandumul de cooperare cu Uniunea Economică Eurasiatică, iar în luna mai 2018, a devenit prima țară cu statut de observator pe lângă UEEA”, a menționează Igor Dodon într-o postare pe Facebook.

Președintele în exercițiu mai precizează că i-a mulțumit lui Dmitri Kozak și actualei conduceri a Federației Ruse pentru susținerea multilaterală acordată Republicii Moldova, inclusiv pentru reluarea exporturilor și extinderea categoriilor de produse agricole autohtone exportate în Rusia, pentru asistența acordată în combaterea pandemiei de coronavirus și sprijinul material oferit agricultorilor afectați de secetă.

Related posts

Deputatul Nesterovschi va ataca în instanță actul emis de ANI

Albasat

Maia Sandu a plecat din PAS

Albasat

Un tânăr de 25 de ani a murit de COVID-19

Albasat