ALBASAT
Societate

Impozitele și taxele pot fi achitate online printr-o singură operațiune

Utilizatorii serviciului informațional automatizat „Contul unic al contribuabilului” pot achita online toate impozitele și taxele printr-o singură operațiune. Serviciul Fiscal de Stat, cu suportul Agenției de Guvernare Electronică, a integrat serviciul electronic „Contul unic” cu serviciul guvernamental de plăți electronice MPay, transmite IPN.

Mecanismul presupune formarea unei note de plată pentru obligațiile fiscale, cu posibilitatea de transferare a sumei integrale pentru achitarea tuturor impozitelor și taxelor, cu redirecționarea către destinațiile de buget prestabilite.

Dezvoltarea și integrarea acestuia cu instituțiile bancare prin intermediul MPay simplifică itinerarul de achitare a impozitelor și taxelor, făcându-le achitabile printr-o singură plată direct de pe interfața serviciului „Contul unic”, tastând butonul MPay când persoana este pregătită să efectueze achitarea, fără necesitatea de a tipări și remite ordinul de plată către bănci.

Serviciul disponibil pentru toți contribuabilii care au acces la serviciile fiscale electronice și utilizează serviciul „Contul unic” din cadrul sistemului informațional „Contul curent al contribuabilului”.

Serviciul Guvernamental de Plăți Electronice MPay este serviciul guvernamental, de platformă, prin care cetățenii – persoanele fizice și juridice – pot achita serviciile publice cu orice instrument pe care îl preferă din multitudinea celor disponibile. Este vorba despre card bancar, Internet banking, numerar. Portalul este operațional din septembrie 2013.

Related posts

Deputații se întrunesc în prima ședință din această sesiune parlamentară

AlbasatTV, Nisporeni

LIVE: Declarații de presă după ședința de lucru dintre Dodon, Greceanîi și Chicu

Albasat

Cursul valutar oficial la 18.09.2021

Albasat

Leave a Comment