Portal de știri
Societate

În 14 instituții de învățământ din Chișinău copiii primesc hrana la pachet

Procesul de alimentație a elevilor este organizat în 114 instituții de învățământ primar și secundar din municipiul Chișinău. În 14 instituții copiii primesc hrana la pachet deoarece în blocurile alimentare se desfășoară lucrări de reparație. Autoritățile precizează că lucrările vor fi finalizate în 2-3 săptămâni, fiind desfășurate din economiile formate sau din contractele de bază, transmite IPN.

Andrei Pavaloi, șef-adjunct al Direcției generale, educație, tineret și sport, a declarat la ședința de la Primărie că în instituțiile de învățământ preșcolar din municipiu este implementat Meniul-model sezonul vară-toamnă, conform contractelor pentru livrarea produselor alimentare încheiate cu agenții economici. La finele lunii august, DGETS a făcut un demers pentru majorarea alocațiilor în vederea alimentației corecte în instituțiile de educație timpurie, adresat inclusiv Guvernului, Ministerului Educației și Cercetării și Ministerului Finanțelor. Andrei Pavaloi a precizat că suma de 34,5 lei prevăzută pentru alimentația zilnică a copiilor din grădinițe nu asigură în totalitate necesarul pentru un meniu echilibrat al copiilor din cadrul instituțiilor de învățământ timpuriu.

Procesul de învățământ în noul an de studii în municipiul Chișinău este organizat în 150 de instituții de învățământ public și privat, fiind școlarizați peste 99 de mii de elevi, inclusiv aproape 41 de mii în clasele primare.

Related posts

În Parlament s-a constituit o comisie care va evalua situația râului Nistru

Albasat

Încă două cazuri de COVID-19 au fost confirmate la Nisporeni

Albasat

Владимир Цуркан опротестовал смещение с должности председателя Конституционного суда

Albasat

Leave a Comment