ALBASAT
Actualitate Societate

În 623 de localități, primarii au fost aleși din primul tur

În 623 de localități din țară primarii au fost aleși din primul tur. În alte 265 de localități, niciunul dintre candidați nu a întrunit mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate. Astfel, în două săptămâni, în aceste localități urmează să fie organizat turul doi de scrutin, transmite IPN.

Într-o conferință de presă, președinta Comisiei Electorale Centrale, Angelica Caraman, a declarat că în turul doi acced primii doi candidați care au întrunit cel mai mare număr de voturi în primul tur de scrutin.

De asemenea, în termen de două săptămâni urmează să fie organizate alegeri repetate în opt localități în care prezența la urne a fost sub pragul de validare de 1/4 din numărul alegătorilor înscriși pe liste. Este vorba despre localitățile Sămănanca din raionul Orhei, Cunicea și Nicolaevca din raionul Florești, Aluatu și Salcia din raionul Taraclia, precum și Chioselia Rusă, Chirsova și Cotovscoe din UTA Găgăuzia. „CEC va dispune organizarea în termen de 2 săptămâni a votării repetate, în baza acelorași date din listele electorale, cu aceeași candidați și aceleași consilii și birouri electorale”, a precizat Angelica Caraman.

Conform noilor prevederi ale Codului Electoral, legalitatea alegerilor locale va fi confirmată de către consiliile electorale respective, care vor declara candidații aleși, vor atribui și valida mandatele consilierilor și ale primarilor aleși. De asemenea, vor confirma listele de candidați supleanți.

Related posts

Forfotă la frontieră. În prima zi din noul an 19 400 de persoane au traversat granița

AlbasatTV, Nisporeni

Economia chineză își revine după pandemie. Exporturile înregistrează cel mai rapid ritm de creștere din martie 2019

Albasat

COVID-19 Nisporeni: Un singur caz de coronavirus, înregistrat în ultimele 24 ore în raion

Albasat

Leave a Comment