Portal de știri
Societate

În preajma Parcului Dendrariu a fost amenajată o parcare cu 140 de locuri

Pe strada Ion Creangă, în preajma Parcului Dendrariu din capitală a fost amenajată o parcare pentru automobile cu o capacitate de circa 140 de locuri. Parcarea va fi dotată cu sistem control acces, care urmează a fi instalat pe parcursul anului viitor, transmite IPN.

Primăria municipiului Chișinău menționează că lucrările la acest obiectiv au început în anul 2021, după construcția sistemului de apeduct și canalizare în cadrul proiectului de reparație capitală a străzii Ion Creangă și s-au desfășurat pe o suprafață totală de patru mii de metri pătrați.

Inițial, terenul a fost amenajat temporar în pietriș, pentru a permite exploatarea obiectivului de către vizitatorii parcului. În acest an, în zona parcării au fost construite zonele pietonale și trei căi de acces pentru automobile. De asemenea, a fost instalat sistemul de iluminat, aplicat pavajul și montate indicatoarele rutiere.

În următoarea perioadă, municipalitatea își propune să implementeze proiectul de amenajare a parcărilor stradale în centrul istoric al orașului Chișinăului. Astfel, au fost scoase la licitație patru loturi de pământ, două dintre acestea fiind adjudecate. Celelalte două terenuri sunt la etapa de evaluare a ofertelor.

Proiectul prevede crearea a 6 322 de locuri de parcare, valoarea investiției fiind de 135 de milioane de lei.

Related posts

Silvicultorii din Nisporeni, în discuții cu ministrul Mediului

Albasat

Deputații au opinii diferite privind moțiunea de cenzură împotriva Guvernului

Albasat

Piaţa muncii, zdruncinată mai puternic decât în timpul crizei din anii ‘30. OIM: 25 de milioane de locuri de muncă vor fi pierdute

Albasat

Leave a Comment