ALBASAT
Societate

În Registrul de stat al populației figurează 363 de mii de transnistreni

363 de mii de locuitori din regiunea transnistreană figurau la data de 31 martie 2023 în Registrul de stat al populației. Dintre aceștia, 354 de mii dețin cetățenia Republicii Moldova, transmite IPN.

Biroul politici de reintegrare precizează, cu trimitere la datele Agenției Servicii Publice, că peste 331 de mii de locuitori din stânga Nistrului și municipiul Bender dețin pașapoarte ale cetățeanului Republicii Moldova, iar peste 295 de mii – buletine de identitate.

În perioada 1 ianuarie-31 martie, de înlesniri la eliberarea buletinului de identitate al cetățeanului Republicii Moldova au beneficiat 869 de locuitori din regiunea transnistreană.

Totodată, în condițiile procedurii simplificate de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova (în baza consimțământului în scris și în temeiul documentelor de stare civilă ce atestă nașterea pe teritoriul țării), în perioada 19 aprilie 2018-31 martie au fost recunoscuți cetăţeni ai Republicii Moldova peste 33 de mii de persoane. 69% sunt locuitori din stânga Nistrului și municipiul Bender ce au obținut anterior acte de identitate ale cetățeanului Republicii Moldova.

Related posts

Începe campania de împădurire

AlbasatTV, Nisporeni

Trei minori au fost condamnați la închisoare pentru omorul unui om al străzii

Albasat

COVID-19 Nisporeni: 11 cazuri de infectare cu noul coronavirus, înregistrate în ultimele 24 ore

Albasat

Leave a Comment