ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Întărirea capacității de răspuns la urgențe: sesiune de instruire la Nisporeni

La data de 23.02.2024, în incinta Consiliului raional Nisporeni, a avut loc o sesiune de instruire dedicată membrilor Punctului de dirijare, din cadrul Comisiei Situații Excepționale. Această sesiune a fost organizată în vederea pregătirii acestor membri pentru gestionarea situațiilor de urgență și protecția civilă.

Obiectivele instruirii au vizat mai multe aspecte esențiale:

  1. Instruirea organelor de conducere pentru îndeplinirea întregului complex de măsuri ale protecției civile la instituția respectivă. Acest aspect este crucial pentru asigurarea securității și protecției cetățenilor și a patrimoniului public în fața diferitelor riscuri și pericole.
  2. Organizarea și dirijarea cu lucrările de salvare-deblocare și cele prioritare. Acest obiectiv a avut în vedere pregătirea membrilor Punctului de dirijare pentru coordonarea intervențiilor de urgență în situații critice, precum accidente rutiere sau alte evenimente neașteptate.
  3. Asigurarea multilaterală a măsurilor protecției civile. Această parte a instruirii a urmărit consolidarea capacității de reacție și adaptare la diversele amenințări și riscuri la adresa siguranței publice și protecției mediului înconjurător.

Prin intermediul acestei sesiuni de instruire, membrii Punctului de dirijare au fost echipați cu cunoștințele și abilitățile necesare pentru a face față eficient situațiilor de urgență și pentru a contribui la menținerea securității și stabilității în comunitatea locală. Această inițiativă reflectă angajamentul autorităților locale pentru protecția cetățenilor și gestionarea eficientă a riscurilor.

Related posts

Fată de 11 ani, violată de un bărbat la Sângera

AlbasatTV, Nisporeni

Incendiu pe strada Viilor în Nisporeni

AlbasatTV, Nisporeni

Cinci localități din Ocnița, sub Cod Roșu COVID-19

Albasat

Leave a Comment