ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Consultări publice cu primarul Gheorghe Agheorghiesei: ce priorități au locuitorii din Varzărești și Șendreni?

Primarul comunei Varzărești și Șendreni, Gheorghe Agheorghiesei, a desfășurat recent consultări publice cu locuitorii din localitate pentru a identifica și prioritiza nevoile comunității în perioada următoare.

În cadrul acestor consultări, s-au abordat diverse aspecte cruciale pentru dezvoltarea și bunăstarea locală. Printre prioritățile discutate s-au numărat accesul la apă potabilă, îmbunătățirea infrastructurii rutiere, iluminatul stradal, gestionarea eficientă a deșeurilor, precum și întreținerea și extinderea zonelor verzi. De asemenea, s-a acordat atenție și problemelor legate de transportul local, identificându-se posibile soluții pentru optimizarea acestuia.

Unul dintre principalele rezultate ale acestor consultări a fost decizia de a depune un proiect la Programul Satul European pentru implementarea unui sistem modern de iluminat stradal. Proiectul vizează instalarea unui sistem de iluminat pe o distanță de aproximativ 9 kilometri, care va acoperi străzi din ambele localități, Varzărești și Șendreni, și se va extinde și pe alte sectoare relevante pentru comunitate.

În paralel cu acest proiect, administrația locală este implicată activ în pregătirea documentației necesare pentru alte inițiative de dezvoltare, care vor fi finanțate din surse diverse, atât interne, cât și externe. Astfel, se explorează posibilități de atragere a fondurilor și sprijinului din partea Uniunii Europene, guvernului României, Statelor Unite și altor parteneri internaționali. Totodată, se apreciază și susținerea comunității din diaspora în realizarea acestor proiecte de importanță crucială pentru comunitatea locală.

Related posts

Avertizare urgentă emisă de Inspectoratul de Poliție Nisporeni: Drumul către Mănăstirea Vărzărești prezintă condiții periculoase.

AlbasatTV, Nisporeni

În fiecare localitate ar trebui să existe un muzeu al deportărilor, opinie

AlbasatTV, Nisporeni

Alte 189 de persoane din Moldova s-au îmbolnăvit de COVID-19. Bilanțul a ajuns la 9.700

Albasat

Leave a Comment