ALBASAT
Actualitate Societate

Șapte ani de închisoare pentru exploatarea sexuală a unei femei în Dubai

O tânără de 35 de ani a fost condamnată la 7 ani și 6 luni de închisoare pentru a exploatarea sexuală a unei femei în Dubai. Victimei i-a fost promis un salariu atractiv la un post de muncă în calitate de vânzătoarea, însă a rămas fără pașaport, fiind impusă să se prostitueze, transmite IPN.

Potrivit Procuraturii Generale, totul s-a întâmplat în anul 2014. Inculpata, care se afla în orașul Dubai, Emiratele Arabe Unite, a acționat împreună cu o altă femeie, care a decedat și cu un bărbat, în privința căruia a fost pronunțată deja o decizie irevocabilă de condamnare pentru trafic de ființe umane. Astfel, în scop de profit și prin înșelăciune, cei trei au indus în eroare o femeie promițându-i să o angajeze în Dubai în calitate de vânzătoare la un magazin. Abuzând de situația financiară precară a victimei, au organizat perfectarea actelor și transportarea acesteia în orașul de destinație, ulterior cazând-o împreună cu alte femei și deposedând-o de pașaport.

Prin aplicarea violenței fizice și psihice față de victimă, sub pretextul că au cumpărat-o la prețul de 1 500 de dolari, au exploatat-o sexual. Femeia a prestat servicii sexuale diferitor clienți, până la începutul anului 2017, când a reușit să fugă.

Inculpata a pledat nevinovat. Prin sentința Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, ea a fost condamnată la închisoare pe un termen de 7 ani și 6 luni, cu executare în penitenciar de tip închis pentru femei. De asemenea, a fost privată de dreptul de angajare a persoanelor în câmpul muncii și de a exercita activități conexe transportării de persoane pe o perioadă de 3 ani.

Sentința nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău.

Related posts

Cursul valutar oficial la 12.06.2020

Albasat

În fiecare an, în jur de 700 de copii sunt dați dispăruți

Albasat

Se atestă peste 250 de locuri vacante în instituțiile de învățământ

Albasat

Leave a Comment