Portal de știri
Nisporeni

Mai multe proiecte ce vor fi implementate în Nisporeni în perioada 2022-2024 au fost aprobate de Guvern

Mai multe proiecte de dezvoltare vor fi implementate în raionul Nisporeni în perioada 2022-2024. Documentul unic de program (DUP) pentru anii 2022-2024, care conține proiectele respective, a fost aprobat de către cabinetul de miniștri în ședința din data de 12 ianuarie 2022.

Este vorba despre următoarele proiecte:

– Proiect de canalizare a orașului Nisporeni, ce ține de evacuarea apelor reziduale a orașului (etapele II și III) și comuna Vărzărești. Primarul orașului Nisporeni Grigore Robu, a calificat acest proiect drept „un pas important și responsabil pentru dezvoltarea durabila a orașului Nisporeni”.

–  Îmbunătățirea calității vieții populației rurale prin construcția apeductului de interconexiune a râului Prut – s. Măcărești cu apă potabilă a 13 localități din raioanele Nisporeni și Ungheni – raioanele Ungheni și Nisporeni. Proiectul presupune conectarea la sistemul de aprovizionare cu apă din România, prin operatorul ApaVital Iași.

– Valorificarea potențialului turistic al regiunii de centru a Republicii Moldova. Acest proiect include și valorificarea potențialului turistic al raionului Nisporeni, precum și al raioanelor Străşeni, Călărași, Ungheni, or. Călărași.

Proiectele urmează să fie finanțate din sursele Fondului Național pentru Dezvoltare Regională (FNDR), inclusiv și din alte surse de finanțare externă.

Related posts

Flăcăii au pornit cu pluguşorul și-au urat în lung și în lat oraşul Nisporeni

Albasat

Încă un asistent medical din Nisporeni s-a infectat cu coronavirus

Albasat

Apicultura între pasiune și afacere. Roitul albinelor: cum apare și cum îl gestionam. Agricultura are viitor. Emisiune TV

Albasat

Leave a Comment