ALBASAT
Actualitate Societate

Maia Sandu: Viitorul nostru este în cadrul familiei europene

Viitorul nostru este în cadrul familiei europene, a declarat președinta Maia Sandu în contextul în care la Luxemburg astăzi Republica Moldova și Ucraina încep oficial negocierile de aderare la Uniunea Europeană, transmite IPN.

Șefa statului și-a exprimat recunoștința sprijinul neclintit din partea liderilor europeni. „Suntem mai puternici împreună”, a mai spus Maia Sandu.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyn, a felicitat Moldova și Ucraina pentru începerea negocierilor de aderare la UE. „Aceasta este o veste foarte bună pentru poporul Ucrainei, Moldovei și pentru întreaga Uniune Europeană. Calea de urmat va fi cu provocări, dar plină de oportunități. Vă doresc un început cu succes al negocierilor”, a notat oficiala.

„Acesta este un moment important care ne întărește, care ne leagă ca o singură familie. Viitorul nostru comun începe acum”, a declarat și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola.

Prima Conferință Interguvernamentală pentru începerea negocierilor între Uniunea Europeană și Republica Moldova începe astăzi la Luxemburg, la ora 18.00 (ora locală). Reuniunea va fi deschisă de către ministra afacerilor externe, europene, comerțului exterior și al instituțiilor federale culturale a Belgiei, Hadja Lahbib, care va și prezenta cadrul de negociere, împreună cu comisarului european pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi. Ulterior premierul Dorin Recean va prezenta poziția Republicii Moldova în negocierile care urmează.

Related posts

Maia Sandu anunță o reformă a Armatei Naționale: E nevoie de finanțare și noi asta vom face

Albasat

Transmisiune LIVE: Comemorarea eroilor din Nisporeni căzuți în Afganistan

AlbasatTV, Nisporeni

De astăzi șoferii se deplasează cu farurile aprinse și pe timp de zi

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment