ALBASAT
Societate

Marina Tauber a fost eliberată din izolator

Deputata Partidului politic Șor, Marina Tauber, a fost eliberată din detenție. Curtea de Apel Chișinău i-a schimbat miercuri măsura preventivă, plasând-o în arest la domiciliu. Magistrații i-au interzis să comunice cu persoanele implicate în cauza penală în care figurează. În fața instanței din nou s-au adunat susținătorii și membrii Partidului Șor, care au cerut eliberarea parlamentarei, transmite IPN.

Marina Tauber, eliberată din sala de judecată, le-a declarat jurnaliștilor că aceasta este o primă victorie. Deputata a fost aclamată de mulțimea adunată, căreia i-a declarat că nu-i vine să creadă și că are emoții mari. „Vom continua să luptăm așa cum am luptat. Vedeți că astăzi am venit la ședința de judecată în tricou (cu mesajul) „Jos, Maia Sandu!” și desigur că după 54 de zile petrecute la pușcărie vom lupta și mai mult că acest lucru să nu se mai întâmple cu cineva”, afirmă parlamentara.

Avocatul Aureliu Colenco susține că „bănuiala rezonabilă” invocată de procurori nu este dovedită și apărătorii vor insista ca Marina Tauber să fie eliberată de orice măsură preventivă. „Într-adevăr, este o victorie a avocaților în acest proces. Pe de o parte nu suntem de acord cu această decizie, dar, să spunem, în acest moment, reieșind din cele ce se întâmplă cu justiția din Moldova, vom lua decizii și vom prezenta probe în instanța de fond pentru anularea tuturor măsurilor preventive”, a notat avocatul.

Deputata a fost reținută pe 21 iulie, zi în care a rămas fără imunitate parlamentară. Ea a fost pusă sub învinuire pe două capete de acuzare: acceptarea cu bună știință a finanțării Partidului Șor din partea unui grup criminal organizat, precum și pentru falsificarea raportului privind gestiunea financiară a formațiunii pentru primul semestrul al anului curent, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate. Pe 30 iulie, magistrații au admis demersul procurorilor anticorupție și au eliberat mandat de arestare pe numele deputatei pe un termen de 30 de zile, iar ulterior măsura i-a fost prelungită, aceasta fiind plasată în Penitenciarul nr. 13.

Related posts

Două femei au rămas fără proprietăți în urma furtului datelor cu caracter personal

Albasat

227 de cazuri noi de infectare cu COVID-19

Albasat

Cursul valutar oficial la 15.12.2022

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment