Fără categorie

Membrii Consiliului TRM, demiși in corpore

Membrii Consiliului de Supraveghere al IPNA Compania „Teleradio-Moldova” au fost demiși in corpore, având în vedere „incapacitatea de a exercita competențele funcționale ale Consiliului”. O propunere în acest sens a fost susținută de cinci membri ai Consiliului Audiovizualului, în ședința din 29 iulie, transmite IPN.

Potrivit președintelui Consiliului Audiovizualului, Dragoș Vicol, membrii Consiliului TRM nu și-au onorat obligațiunile de serviciu și nu au asigurat edificarea și dezvoltarea furnizorului public național de servicii media. La modul concret, Consiliul nu s-ar fi conformat cerințelor legale și nu a organizat concursul de desemnare a directorului general al IPNA Teleradio-Moldova în termen de șase luni de la data intrării în vigoare a Codului Audiovizualului, nu a asigurat transparența deciziilor aprobate, nu a publicat aceste documente pe pagina electronică a instituției.

Președintele Consiliului TRM, Nicolae Spătaru, și-a asumat faptul că a publicat cu întârziere pe site-ul Companiei procesele verbale privind deciziile luate de Consiliu, argumentând că au existat probleme cu site-ul. Dar, spune Nicolae Spătaru, nimeni nu a avut de suferit în urma acestor acțiuni.

Conform statutului legal, Consiliul de Supraveghere al „Teleradio-Moldova” este constituit din 9 membri, personalității publice din domeniile jurnalismului, dreptului, relațiilor cu publicul, relațiilor internaționale etc. Consiliul monitorizează respectarea de către conducerea și angajații TRM a cadrului juridic în domeniul de funcționare a audiovizualului public, asumându-și misiunea de garant al aplicării corecte a legislației în vigoare de către Companie.

Urmărește-ne pe rețelele de socializare:

https://www.facebook.com/albasat.nisporeni/

https://vk.com/id524319409

https://ok.ru/profile/564484387545

https://twitter.com/AlbasatL/

https://www.instagram.com/albasatdigitaltv/

 

Leave a Comment