ALBASAT
Actualitate Societate

Mesajul Președintei de Ziua Salvatorului: „Mulțumesc tuturor celor care își riscă viața pentru ca noi să fim în siguranță”

Șefa statului a participat, astăzi, la evenimentul dedicat sărbătorii profesionale a salvatorilor şi pompierilor din Republica Moldova.

„Mulțumesc tuturor celor care își riscă viața pentru ca noi să fim în siguranță. De Ziua Salvatorului, ne exprimăm recunoștința pentru miile de intervenții, operațiuni și misiuni, dar mai ales pentru cele peste 600 de vieți omenești salvate de la începutul anului”, a subliniat Președinta Maia Sandu. 

Președinta a mai menționat că, inclusiv astăzi, 10 echipaje de pompieri au intervenit să stingă incendiul puternic izbucnit la un liceu din capitală. Salvatorii au evacuat în jur de 1900 de copii și angajații școlii, astfel încât victime nu au fost raportate. 

„Le mulțumim familiilor voastre, căci știu că trăiesc întotdeauna cu grijă. Le mulțumim părinților voștri, care au crescut oameni empatici, cu dragoste față de aproape și cu dorința de a avea grijă de alți oameni. Vă mulțumim!”, a menționat șefa statului. 

Cu prilejul evenimentului, Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a oferit distincții de stat unor angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne. În decretul semnat de șefa statului se menționează că distințiile sunt conferite pentru îndeplinire ireproșabilă a datoriei de serviciu, precum și pentru profesionalism și spiritul de sacrificiu manifestate în circumstanțe excepționale.  

Related posts

202 новых случая инфицирования COVID-19

Albasat

Две женщины из Кишинева скончались из-за COVID-19

Albasat

Cât de bine protejează masca de protecție. Experimentul simplu al unui microbiolog american

Albasat

Leave a Comment