Portal de știri
Nisporeni Societate

Ministrul Afacerilor Interne, în vizită de lucru la Nisporeni

Ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a efectuat, în data de 2 decembrie curent, o vizită de lucru în raionul Nisporeni, în vederea fortificării colaborării dintre autoritățile centrale și cele din teritoriu.

În cadrul ședinței la Inspectoratul de Poliție, ministrul a menționat că sistemul afacerilor interne se confruntă cu un șir de provocări, în contextul războiului hibrid. Ministrul a subliniat importanța conlucrării strânse cu celelalte subdiviziuni ale MAI și crearea unui front comun în fața pericolelor generate de războiul din Ucraina.

La fel, ministrul a asigurat angajații că se depun eforturi pentru a dota subdiviziunile MAI cu sisteme și echipamente moderne, astfel încât munca angajaților să fie mai eficientă. Deși criza regională solicită sistemul afacerilor interne la maxim, în paralel se lucrează pe agenda de dezvoltare.

Astfel, în colaborare cu partenerii externi, va fi elaborat sistemul informatic de gestionare a dosarelor de contravenție, care va face munca polițiștilor mai ușoară și va permite redirecționarea acestora spre alte activități.

Nu în ultimul rând, ministrul a îndemnat angajații să continue măsurile de economisire, atât la locul de muncă, cât și acasă. În aceste clipe, este necesar să fim solidari și să contribuim la securitatea energetică a țării.

Angajații MAI rămân în prima linie, la straja țării, astfel încât siguranța și liniștea cetățenilor să fie garantată.

În cadrul ședinței cu administrația publică locală, ministrul a discutat despre crizele cu care se confruntă Republica Moldova și posibilitatea ca țara să fie deconectată în orice moment de la energia electrică. În acest sens, este foarte important ca subdiviziunile MAI să conlucreze strâns cu APL-urile, pentru a informa cetățenii despre măsurile care trebuie întreprinse în caz de blackout.

La fel, ministrul a vorbit despre dezvoltarea pilonului de ordine și securitate publică. Astfel, poliția va fi mai prezentă în comunitate, iar timpul de reacție va fi mai scurt. La fel, va fi implementat conceptul „cea mai apropiată patrulă”, prin care polițiștii să poată reacționa prompt la chemare, chiar dacă a avut loc în alt raion.

Totodată, ministrul a reiterat necesitatea consiliilor de siguranță, prin intermediul cărora APL-urile pot colabora cu angajații MAI, astfel încât să fie mai aproape de cetățeni și comunități. Prin menținerea liniștii și siguranței la nivel local, ea este menținută și la nivel regional. Tot în cadrul ședinței, ministrul a discutat cu veteranii, menționând că ministerul mizează pe experiența și suportul acestora, în special în contextul în care trecem prin mai multe crize suprapuse și trebuie să fim uniți pentru viitorul țării.

Related posts

Apa unui lac vechi de 50.000 de ani s-a înroșit brusc și experții caută motivul

Albasat

Troleibuzul nr.10 nu mai ajunge la Telecentru, iar nr. 24 va ocoli zona centrală

Albasat

Grant de peste trei milioane de dolari pentru creșterea productivității agricole

Albasat

Leave a Comment