ALBASAT
Actualitate Societate

Moldova va găzdui reuniunea Constituenței FMI și Băncii Mondiale

Republica Moldova va găzdui, în perioada 10-12 iulie, reuniunea Constituenței Fondului Monetar Internațional și Băncii Mondiale. Reuniunea se va desfășura la Chișinău, conform principiului rotației, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al Băncii Naționale.

Evenimentul, organizat de Banca Națională a Moldovei și Ministerul Finanțelor, va reuni înalți reprezentanți ai băncilor centrale și ai ministerelor de finanțe din țările membre ale Constituenței, precum și înalți reprezentanți ai Fondului Monetar Internațional și ai Băncii Mondiale.

Reuniunea va avea ca temă centrală: „Asigurarea unei creșteri viguroase într-un mediu volatil și incert”. Discuțiile se vor axa pe subiecte ca: mobilizarea capitalului privat și oportunități de inovare și creștere determinate de inteligența artificială.

Evenimentul își propune să aducă în prim-plan evoluțiile economice globale, provocările regionale, precum și modalitățile de preluare din experiențele și politicile FMI și ale Băncii Mondiale.

Potrivit BNM, pentru Republica Moldova evenimentul este de o importanță majoră, care oferă ocazia de a prezenta evoluțiile și oportunitățile economice ale țării, alături de potențialul său turistic. De asemenea, forumul reprezintă un exemplu de cooperare internațională, ce contribuie la stabilitatea și progresul sistemului financiar.

Republica Moldova este parte a Constituenței, alături de Belgia, Regatul Țărilor de Jos, Andora, Armenia, Belgia, Bosnia și Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Croația, Georgia, Israel, Luxemburg, Republica Macedonia de Nord, Muntenegru, Regatul Țărilor de Jos, România și Ucraina. Acest grup de țări este reprezentat în cadrul forurilor decizionale ale FMI și Băncii Mondiale (Consiliile Directorilor Executivi ai FMI și Băncii Mondiale), de câte un director executiv, ales pentru o perioadă de 4 ani.

Related posts

Petrocub se menține lider în Divizia Națională

Albasat

Cursul valutar oficial la 25.02.2021

Albasat

Alte 406 cazuri de infectare cu COVID-19 în Moldova. Bilanțul a ajuns la 33478

Albasat

Leave a Comment