ALBASAT
Societate

Motorina și benzina 95 au ajuns la același preț

Motorina și benzina cu cifra octanică 95 au ajuns la același preț – 24,49 lei/litru. Este prețul plafon stabilit de Agenția pentru Reglementare în Energetică pentru următoarele trei zile, 3-5 decembrie, transmite IPN.

În luna iunie a anului curent prețurile la carburanți au atins un nivel istoric maximal de 33,90 lei/litru pentru benzina COR 95 și de 32,46 lei/litru pentru motorina standard. În prezent se atestă cea mai mare scădere de preț pentru motorină, înregistrată de la începutul scumpirilor în lanț după declanșarea agresiunii Federației Ruse în Ucraina.

Ieftinirea cumulată a carburanților în ultima perioadă este de 9,41 lei/litru pentru benzina COR 95 și de 7,97 lei/litru pentru motorina standard, ceea ce reprezintă o diminuare cu circa 27,8 % și, respectiv, 24,6% comparativ cu valorile maximale din luna iunie.

În același timp, pentru prima dată de la începutul lunii noiembrie prețurile la bursele internaționale înregistrează o ușoară creștere. Acest fapt se datorează unei diminuări a stocurilor de producție înainte de desfășurarea întâlnirii OPEC+ din 4 decembrie.

Related posts

Femeie bătută până la moarte de soț, în raionul Florești

AlbasatTV, Nisporeni

Родительский день не откладывается. Людям настоятельно рекомендуется не ходить на кладбища большими группами

Albasat

Rosian Vasiloi: 38 polițiști de frontieră își așteaptă sentința

Albasat

Leave a Comment