ALBASAT
Actualitate Societate

Muzică și poezie la Biblioteca Națională

Versurile lui Mihai Eminescu și Grigore Vieru au răsunat la cea de-a doua ediție a salonului muzical „Poetul și Muzicaˮ, găzduit de Biblioteca Națională. Serata literar-muzicală a cuprins momente artistice prezentate de compozitori, poeți, interpreți din Moldova și de peste hotare, transmite IPN.

Poeta Tatiana Stradnic a menționat că dragostea, poezia și muzica sunt componentele care se nasc una din alta. „Poezia se naște din dragoste, poezia naște melodie și melodie naște iarăși dragoste. Pentru mine poezia este o puternică redare a emoțiilor pe care le trăiesc și calea cea mai aproape ca un text, o poezie să ajungă la inimile oamenilor este melodia, muzicaˮ, a comunicat Tatiana Stradnic.

„Genericul „Poetul și Muzica” înseamnă foarte mult. De fapt, sufletul nostru e muzică și poezie. Atunci când vorbim despre game, nu uităm de melodie. Când vorbim despre cuvinte, nu uităm de poezie, poți să schimbi înfățișarea chiar la această manifestare, dar sufletul nu ți-l poți schimba, iar sufletul nostru, al tuturor, este plin de muzică și poezie”, a menționat scriitorul Ianoș Țurcanu.

Printre participanții la eveniment a fost, de asemenea, Olesea Șevcenko, soția ambasadorului Ucrainei în Republica Moldova, Marko Șevcenko, care a cântat o piesă după versurile lui Mihai Eminescu „O, mamă…ˮ. Soția diplomatului a remarcat că atât muzica, cât și poezia contribuie semnificativ la starea emoțională a omului. „Este foarte important să păstram în timpurile atât de dificile sufletul și tot ce este legat de cultură, de valori adevărate, precum dragostea față de mamă, față de patrie, de limbăˮ, a spus Olesea Șevcenko.

Momente artistice au fost prezentate și de actorul Andrei Sochircă, poetul Dumitru Popovici, interpretele Valeria Barbas, Diana Văluță, Elena Demirdjean, Adriana Spunei.

Salonul muzical a fost organizat de Biblioteca Națională în colaborare cu Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”, Uniunea Muzicienilor din Moldova, sub patronajul Ministerului Culturii. Evenimentul face parte din suita de activități desfășurate cu ocazia zilei de naștere a marelui poet Grigore Vieru și Zilei Naționale a Lecturii.

Related posts

Cursul valutar oficial la 29.03.2024

AlbasatTV, Nisporeni

Alte 351 de cazuri de infectare cu COVID-19 și zece decese

Albasat

Cum se vor uni primăriile și când vor dispărea raioanele ? Reforma administrației publice, discutată de către aleșii din Nisporeni și Ungheni

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment