ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Nisporeni: Exerciții de protecție civilă în plină desfășurare

Astăzi, în orașul Nisporeni, au loc aplicații demonstrative în domeniul protecției civile. Aplicația cu genericul „Actiunile organelor de conducere și forțelor de protecție civilă ale raionului Nisporeni la organizarea lichidării consecințelor cutremurului de pământ, inundatiilor catastrofale, alunecarilor de teren, avariilor de producție și epizootiilor” a debutat la ora 08:00 în Piața Ștefan cel Mare și Sfânt din centrul orașului Nisporeni. Aplicațiile demonstrative vor avea loc în mai multe locații planificate.

Prima locație este aleasă în conformitate cu un scenariu realist. După inundații abundente, nivelul apei care traversează centrul orașului Nisporeni a crescut semnificativ, creând astfel un pericol iminent de inundații pentru sectorul locativ de pe strada Târgului.

Următoarea locație programată pentru această serie de aplicații demonstrative este Liceul Mircea Eliade din orașul Nisporeni. Aici se va simula un incendiu și un cutremur, oferind oportunitatea comunității școlare și a autorităților locale de a exersa procedurile de evacuare și gestionare a situațiilor de urgență.

În desfășurarea aplicațiilor demonstrative sunt implicați numeroși actori, inclusiv Comisia privind Situațiile Excepționale, efectivul Punctului de Conducere și forțele de protecție civilă ale raionului, primarii satelor din raionul Nisporeni și conducătorii de întreprinderi. Acest efort colectiv reprezintă un pas important în asigurarea pregătirii și coordonării în fața situațiilor de urgență.

Cheltuielile legate de organizarea acestei serii de aplicații demonstrative sunt suportate din bugetul raional și din bugetele instituțiilor și organizațiilor implicate în această inițiativă. Aceasta subliniază angajamentul colectiv pentru siguranța comunității și pentru pregătirea adecvată în fața potențialelor amenințări și dezastre.

Related posts

Președintele Belarusului și-a trimis la închisoare principalul rival cu două luni înainte de alegeri. Oamenii ies în stradă la Minsk

Albasat

Start programului de instruire pentru companiile din sectorul agroalimentar

Albasat

Cursul valutar oficial la 03.07.2020

Albasat

Leave a Comment