ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

Nisporeni va sărbători pe 30 iunie Ziua Națională a Portului Popular: Descoperă programul evenimentului

Nisporeni se pregătește să celebreze Ziua Națională a Portului Popular duminică, 30 iunie 2024, într-un eveniment plin de culoare și tradiție. Locuitorii orașului și oaspeții sunt invitați să participe la această sărbătoare a identității culturale românești, care va include parade, evoluții ale ansamblurilor folclorice și multe alte surprize. Sărbătoarea este organizată de Consiliul Raional Nisporeni.

Programul evenimentului

9:30 – 10:00 – Adunarea participanților în scuarul monumentului „Moara de vânt”. Aici, cei prezenți își vor etala costumele populare și se vor pregăti pentru parada ce va urma.

10:00 – 10:20 – Parada Portului Popular va avea loc pe traseul monumentul „Moara de vânt” – piața Ștefan cel Mare. Participanții, îmbrăcați în straie tradiționale, vor defila pe străzile orașului, aducând un omagiu frumuseții și diversității portului popular românesc.

10:20 – 12:30 – În piața Ștefan cel Mare, ansamblurile folclorice locale vor evolua pe scenă, oferind un spectacol de muzică și dans tradițional pentru toți cei prezenți.

Detalii suplimentare despre eveniment

Pe parcursul întregii zile, vor fi organizate standuri de prezentare și vânzare a produselor artizanale locale, oferindu-le participanților șansa de a achiziționa suveniruri autentice.

Organizatorii încurajează toți participanții să poarte costume tradiționale și să se alăture acestei sărbători culturale, menită să promoveze și să păstreze tradițiile românești. Evenimentul promite să fie o ocazie specială pentru comunitate de a se reuni și a celebra bogata moștenire culturală.

Related posts

Cursul valutar oficial la 13.08.2020

Albasat

Slusari despre contractul de achiziție a gazului: Gazprom discută cu Gazprom

Albasat

UE condamnă toate formele de amenințare și violență împotriva jurnaliștilor

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment