ALBASAT
Actualitate Societate

Nouă pretendenți la funcția de primar de Ungheni

Opt partide care și-au înaintat candidați și un candidat independent au depus actele la Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Ungheni în prima zi de la lansarea perioadei de depunere a dosarelor, transmite IPN.

Contactată de IPN, președintele CECEM Ungheni, Viorica Țăranu, a declarat că Vitalie Vrabie și-a manifestat intenția de a candida independent la funcția de primar de Ungheni și a solicitat liste de subscripție pentru colectarea semnăturilor de la susținători.

În cazul candidaților înaintați de partide prezentarea semnăturilor nu este necesară. Eduard Balan, candidatul Comitetului pentru Unitate și Bunăstare (CUB), a fost înscris preliminar cu numărul 1 în buletinul de vot în urma tragerii la soți, fiind  urmat de Dionisie Ternovschi, candidatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS). Pe a treia poziție este Ghenadi Mitriuc, candidatul Partidului Socialiștilor (PSRM), urmat de Gheorghe Petic, candidatul Platformei DA, și Nicolae Gaiduc, candidatul Partidului Comuniștilor (PCRM). Poziția a șasea îi revine lui Vasile Lupu, candidatul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), urmat de Ion Tîrsu, candidatul Partidului Social Democrat European (PSDE), iar a opta în buletinul de vot este Lidia Sanduleac, candidata Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM).

Dosarele pot fi depuse până pe 6 octombrie inclusiv. Organul electoral are la dispoziție 7 zile, de la data primii actelor pentru înregistrare, să examineze dosarele și să decidă asupra efectuării sau refuzului înregistrării candidaților desemnați în alegeri.

Campania electorală va începe pentru toți concurenții înregistrați pe 6 octombrie 2023.

Related posts

Partidul Democrat va avea candidat la prezidențiale

Albasat

Ilie Rotaru: Timp de 15 ani, mă aflu sub anchete penale ilegale

Albasat

Цветы для героев, павших во Второй мировой войне

Albasat

Leave a Comment