ALBASAT
Actualitate

Numărul italienilor care trăiesc sub nivelul sărăciei absolute s-a triplat în ultimul deceniu

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Numărul italienilor care trăiesc sub nivelul sărăciei absolute aproape s-a triplat în ultimul deceniu în condiţiile în care ţara a trecut printr-o recesiune de lungă durată, potrivit Bloomberg.

Numărul săracilor „absoluţi” – sau cei care nu îşi pot permite să cumpere un coş al bunurilor şi serviciilor necesare – ajungea la 4,7 milioane, anul trecut, de la 1,7 milioane, în 2006, potrivit Istat, Institutul Naţional de Statistică din Italia, reprezentând 7,9% din populaţie, majoritatea concentrându-se în regiunile sudice ale ţării.

În contextul în care Italia a trecut în perioada 2008-2013 prin cea mai acută şi lungă recesiune de la Al Doilea Război Mondial, mai mult de un sfert din producţia industrială a ţării a fost afectată. În aceeaşi perioadă a crescut şomajul, rata ajungând la 13% în 2014, de la 5,7% în 2007. Rata şomajului a fost de 11,3%, în mai.

Timp de zeci de ani, Italia a raportat o rată scăzută a fertilităţii, doar 1,35 copii per femeie, comparativ cu media de 1,58 din cele 28 de state membre ale UE, în 2015.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Related posts

Cuplu din Edineț, condamnat la 18 ani de închisoare pentru cumul de infracțiuni

AlbasatTV, Nisporeni

Povara asupra afacerilor ar putea fi ușurată cu aproximativ jumătate de miliard de lei anual, măsuri

AlbasatTV, Nisporeni

Peste 42 de mii de chișinăuieni au votat până la ora 10.00

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment