ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

O nouă șansă pentru șomeri: Seminarul informativ organizat de DOFM Nisporeni

La data de 16 februarie 2024, Direcția de Ocupare a Forței de Muncă (DOFM) din Nisporeni a organizat un seminar informativ dedicat ,,Zilei Ușilor Deschise”, în contextul marcării a 33 de ani de la formarea serviciului public în Republica Moldova. Evenimentul a fost dedicat în special celor care se află în căutarea unui loc de muncă, iar printre participanți s-au numărat 21 de șomeri și persoane interesate de reintegrare în câmpul profesional.

Seminarul s-a desfășurat în colaborare strânsă cu Biroul de Probațiune Nisporeni, în baza unui Acord de Colaborare ce vizează sprijinul și asistența acordată celor aflați în căutarea unui loc de muncă și reintegrarea acestora în societate.

Scopul principal al activității desfășurate a fost de a oferi informații esențiale privind măsurile active destinate ocupării forței de muncă. Printre aceste măsuri s-au numărat serviciile de ocupare a forței de muncă, modificările recente în legislație, oportunitățile de formare profesională prealabilă, instruirea la locul de muncă, stagiul profesional, cursurile susținute pe bază de voucher și modalitatea de elaborare a CV-ului. De asemenea, s-a discutat despre acordarea plăților aferente formării profesionale și îndemnizației de șomaj.

Participanții au avut oportunitatea de a primi materiale informative și pliante care să îi ajute în demersul lor de căutare a unui loc de muncă sau de îmbunătățire a situației profesionale.

Seminarul a reprezentat o platformă utilă pentru schimbul de informații și experiențe între reprezentanții DOFM Nisporeni, Biroului de Probațiune și participanții interesați, contribuind astfel la susținerea procesului de reintegrare profesională și socială a celor aflați în căutarea unui loc de muncă.

Related posts

A fost lansată o carte privind opinia separată a judecătorului constituțional

Albasat

Mitropolitul Vladimir va oficia liturghia de hramul Chișinăului

Albasat

COVID-19 Nisporeni: Alte două cazuri de infectare cu noul coronavirus, înregistrate în raion

Albasat

Leave a Comment