Portal de știri
Nisporeni Societate

O secţie de Taekwondo a fost inaugurată la L. T. „Mircea Eliade” din oraşul Nisporeni

O secţie de Taekwondo a fost inaugurată la Liceul Teoretic „Mircea Eliade”, din oraşul Nisporeni, în prezenţa oaspeţilor de onoare şi a elevilor. Astfel, instituţia este prima din raionul Nisporeni, care are o secţie de taekwondo, micii sportivi având toată susţinerea administraţiei instituţiei, pentru a dezvolta o echipă educată în spiritul artelor marţiale, reuşind aşa să diversifice şi programul de studii pentru elevi.

Preşedinta Academiei de Taekwondo din Republica Moldova, Loreta Handrabura se arată mândră de această realizare şi urează numai succes şi merite pe măsură tinerilor sportivi.

Loreta Handrabura: „În cadrul unei vizite a preşedintelui Federaţiei Mondiale de Taekwondo, la acea etapă m-a întrebat dacă e posibil ca acest gen de sport, artă marţială, probă olimpică, de origine coreană să se regăsească în oferta educaţională din Republica Moldova. Am zis da, fiind conştientă că până a implementa era nevoie mai întâi ca în curriculum la educaţia fizică să fie introdus acest modul opţional”.

Direcţia Generală Învăţământ, Tineret şi Sport Nisporeni va susţine acest proiect şi va dezvolta un proiect pentru a extinde acest tip de sport şi în alte instituţii, mărturiseşte şefa Direcţiei Rodica Marian.

Rodica Marian: „Promovarea sportului în instituţiile educaţionale din raionul Nisporeni este una din priorităţile noastre, conştientizând cât de important este a avea elevi sănătoşi, a favoriza creşterea şi dezvoltarea lor fizică sănătoasă, în condiţiile cele mai bune. Suntem interesaţi de implementarea proiectelor care ţin de dezvoltarea fizică. Ce ţine de şansa elevilor din liceului teoretic „Mircea Eliade”, de a practica taekwondo, mă bucur foarte mult”.

Administraţia liceului „Mircea Eliade” prin persoana domnului director Vasile Vacari a transmis sincere felicitări copiilor şi succese, mărturisind că a fost destul de greu să se ajungă la această realizare, dar starea copiilor este mai importantă decât orice obstacol”.

Vasile Vacari, director L.T. „Mircea Eliade”: „Am insistat şi am depus foarte mult efort pentru a fi selectaţi. Mulţumesc Academiei Internaţionale de Taekwondo, că ne-a selectat ca instituţie, a făcut donaţia acest covor, este un lucru foarte important, fiindcă prin practicarea sportului promovăm un mod de viaţă sănătos şi pentru copii, că vor face o selecţie. Este terenul de fotbal, este terenul de taekwondo, vor face o alegere, vor avea ocupaţie mai mult şi sper să putem preda acest modul”.

Antrenorul echipei vede în micii sportivi doar entuziasm şi afimă că discipolii sunt dornici de lucruri noi, acest tip de sport fiind destul de atractiv pentru majoritatea elevilor.

Andrian Potângă, instructor taekwondo: „Am o secţie de 15 copii.Copiii sunt foarte entuziasmaţi. Chiar şi astăzi am avut foarte multe cereri după prezentare s-au apropiat mulţi de mine şi m-au rugat să îi înscriu. Văd copiii tare entuziasmaţi să mă întreabă când o să ne batem, când vom începe. Am avut puţin timp la dispoziţie, pentru că covorul a ajuns acum o lună”.

Secţia de taekwondo a fost deschisă graţie suportului din partea Academiei Internaţionale de Taekwondo. Aceasta numără la moment 15 discipoli, dar cererile stau în rând pentru a fi acceptate. Administraţia liceului spune că va merge mai departe, incluzând şi clasele liceale, cu timpul, în acest program.

Related posts

Șeful adjunct al Direcției sănătate: Ne îndreptăm spre un nou val de COVID, mai agresiv

Albasat

Biroul Naţional de Statistică anunţă o scădere a numărului căsătoriilor cu în 2019

Albasat

Andrei Spînu: În această iarnă vom avea energie electrică mai ieftină pentru toată țara

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment