Societate

OMS avertizează asupra pericolului „oboselii COVID” în rândul tinerilor și a delăsării în lupta cu virusul

Hans Kluge, directorul biroului regional pentru Europa al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, a lăudat progresul făcut pe continent în lupta împotriva pandemiei de COVID-19, dar a avertizat şi asupra pericolului delăsării în lupta cu noul coronavirus, potrivit Agerpres.

Declanşarea pandemiei la începutul primăverii a scos la iveală punctele forte şi pe cele slabe ale continentului, din care pot fi învăţate deja lecţii pentru iarna care se apropie, a declarat Kluge pentru DPA la Copenhaga.

Acesta a avertizat însă şi asupra ”oboselii COVID”, în special în rândul tinerilor, de a căror participare este nevoie în lupta împotriva virusului.

”Mulţi tineri cred că această pandemie are un risc scăzut, dar un preţ ridicat”, a spus Kluge.

Soluţiile vor trebui identificate alături de generaţia mai tânără pentru a permite socializarea în siguranţă.

”Interacţiunea socială este atât de importantă pentru a evita singurătatea. Este un motiv important de îngrijorare pentru cei tineri”, a spus Kluge.

Acesta a avertizat că pandemia s-ar putea agrava în lunile de iarnă, deşi este optimist că se pot evita alte perioade de izolare la domiciliu întrucât ar putea fi învăţate lecţiile oferite de strategiile aplicate în trecut.

Acest lucru a fost, spre exemplu, vizibil într-o rată a mortalităţii în scădere în comparaţie cu luna februarie şi în felul în care s-a manifestat solidaritatea în societate, a spus Kluge.

”În februarie, am vizat societatea, am vizat şcolile, acum vizăm virusul. Aceasta este vestea bună”, a spus Kluge.

Related posts

Stare de urgență în România. Klaus Iohannis va emite un decret de prelungire cu 30 de zile

Albasat

Oфициальный курс валюты на дату 15.09.2020

Albasat

С 19 по 27 апреля доступ на кладбища столицы будет ограничен

Albasat

Leave a Comment