ALBASAT
Actualitate Societate

Pe drumurile din țară va fi realizat auditul de siguranță rutieră

Pe drumurile din țară va fi realizat un audit de siguranță rutieră. Un proiect de lege cu privire la gestionarea siguranței infrastructurii rutiere a fost votat de Parlament în primă lectură, transmite IPN.

Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale precizează că proiectul stabilește cadrul instituțional și modul de gestionare a siguranței infrastructurii pe rețeaua de drumuri publice. Prin realizarea obligatorie a auditului de siguranță rutieră, autoritățile urmăresc ca măsurile de prevenire a accidentelor să fie adoptate în faza de proiectare. În context, autoritatea responsabilă de gestionarea siguranței infrastructurii rutiere va fi Biroul de Investigare a Accidentelor și Incidentelor în Transporturi.

Potrivit autorilor inițiativei legislative, realizarea auditului de siguranță rutieră la faza incipientă a proiectelor are drept scop sporirea siguranței rutiere, reducerea riscurilor și economisirea resurselor financiare.

De menționat că, în prezent, auditul de siguranță rutieră este realizat doar în cadrul proiectelor cu finanțare internațională. Mai mult, acest lucru se întâmplă doar la cererea expresă a donatorului, iar acest audit este realizat doar de specialiști din străinătate, deși, în Republica Moldova, activează auditori locali certificați.

Potrivit datelor statistice prezentate, în anul 2022 s-au înregistrat 2 312 accidente rutiere. În urma lor, 217 persoane și-au pierdut viața, iar 2586 au suferit diverse traumatisme.

Proiectul de lege urmează a fi votat în lectură finală.

Related posts

140 человек пожертвовали плазму для больных COVID-19

Albasat

Suspendarea curselor aeriene regulate se menţine până la 30 iunie

Albasat

Призыв полиции в контексте протестов, объявленных на сегодня

Albasat

Leave a Comment