ALBASAT
Actualitate Societate

Percheziții la Agenția Rezerve Materiale: doi șefi au fost reținuți

Doi șefi din cadrul Agenției Rezerve Materiale a Ministerului Afacerilor Interne au fost reținuți ca urmare a mai multor percheziții efectuate în această dimineață. Acțiunile de urmărire penală au loc în cadrul unor cauze privind trucarea achizițiilor publice, transmite IPN.

Potrivit Centrului Național Anticorupție, este vorba despre un dosar de abuz de serviciu care vizează presupuse ilegalități comise la organizarea procedurilor de achiziții publice, desfășurate în perioada 2022-2024. Factori de decizie ai Agenției Rezerve Materiale sunt bănuiți că ar fi favorizat unii agenți economici ca să câștige licitațiile publice privind achiziționarea rezervelor de păcură, grâu, zahăr, a unor utilaje tehnice și autovehicule. Au fost acceptate oferte mai scumpe, ceea ce a generat cheltuieli suplimentare din bugetul de stat.

Centrul Național Anticorupție și Procuratura Anticorupție desfășoară acțiuni în vederea stabilirii și documentării tuturor persoanelor implicate în acțiunile ilegale menționate cu stabilirea prejudiciului total cauzat bugetului de stat. În urma perchezițiilor au fost reținuți directorul adjunct al Agenției Rezerve Materiale și șeful Direcției Administrare rezerve materiale de stat.

Related posts

Buletin de ştiri ALBASAT (17.03.2020)

Albasat

Serviciile de îngrijire a copilului vor putea fi prestate în bază de patentă

AlbasatTV, Nisporeni

Mesaje de Paște 2021. Cele mai frumoase urări pentru cei dragi

Albasat

Leave a Comment