ALBASAT
Societate

Persoanele cu forme uşoare de COVID-19 se vor trata la domiciliu începând de mâine

Persoanele confirmate cu COVID-19, dar care vor prezenta o formă ușoară de îmbolnăvire, nu vor mai fi spitalizate. Excepție vor face persoanele cu maladii cronice, copiii şi gravidele, a reiterat ministrul sănătății, muncii și protecției sociale, Viorica Dumbrăveanu, transmite IPN.

După sședința Punctului Focal Național, Viorica Dumbrăveanu a comunicat că trierea pacienților la Centrul COVID-19 Chișinău, dar și activarea tratamentului pe întreg teritoriul Republicii Moldova va ajuta la diminuarea presiunii asupra sistemul medical.

Tatiana Zatîc, șef de direcție pentru asistența medicală primară, a declarat că medicii de familie sunt implicaţi în lupta cu noul tip de coronavirus prin identificarea şi supravegherea persoanelor suspecte de COVID-19. „Toţi medicii de familie din ţară au fost instruiți privind tratamentul la domiciliu şi, începând cu ziua de mâine, pacienţii cu forme uşoare, care nu au comorbidităţi, nu au maladii cronice cum ar fi diabetul zaharat, maladii cardio-vasculare, maladii ale aparatului respirator, maladii oncologice, vor fi trataţi la domiciliu” a spus Tatiana Zatîc.

Medicilor de familie le sunt puse la dispoziţie instrumente necesare pentru a putea monitoriza pacienţii telefonic, iar la apariţia semnelor clinice, fiecare pacient va primi indicații pentru tratamentul corespunzător.

Continuarea supravegherii persoanelor în regim de autoizolare va fi în continuare realizată prin conlucrare cu organele de poliţie şi autorităţile publice locale.

Related posts

Situația a fost depășită. Angajații Serviciului 112 și-au ridicat salariile, director

Albasat

Jocurile Olimpice 2020. Noi cazuri de infectare cu COVID-19 în satul olimpic. Toyota își retrage reclamele

Albasat

CUB cere noului Guvern să întreprindă măsuri urgente de apărare a ordinii constituționale

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment