Societate

Ploile din ultimele zile au spălat aproape 60 km de drum local

Ploile torențiale din ultimele două zile au provocat prejudicii în 21 de localități din raioanele Hâncești, Căușeni, Ialoveni, Criuleni, Ștefan Vodă, dar și în UTA Găgăuzia. Șuvoaiele au deteriorat drumuri locale, pe o lungime totală de 57 de kilometri. În ziua de marți, un bărbat de 60 de ani din satul Troița Nouă a decedat lovit de trăsnet. Informațiile au fost prezentate miercuri, 8 iulie, la ședința Guvernului, transmite IPN.

Ministrul afacerilor interne, Pavel Voicu, a declarat că în urma ploilor torențiale, însoțite de grindină, au fost inundate 59 de gospodării, 27 de grădini, trei fântâni, dar și un magazin. Grindina a afectat 120 de hectare de livezi, 23 de hectare de viță de vie și 20 de hectare de porumb.

„Imediat, colegii noștri de la Inspectoratul General pentru Situații de Urgență și cei de la Inspectoratul General de Poliție au intervenit pentru lichidarea consecințelor. Până în prezent este evacuată apa din gospodării, din magazin, din fântâni. De asemenea, se lucrează la evacuarea apelor din grădini, la restabilirea porțiunilor de drum deteriorat și la pomparea apei de pe o porțiune de drum”, a menționat ministrul.

Pavel Voicu a mai spus că în ceea ce ține de râurile Prut și Nistru, precum și lacurile de acumulare, riscuri de inundații nu există. Salvatorii muncesc la fortificarea digurilor.

Comisiile pentru situații excepționale evaluează în teritoriu prejudiciile provocate.

Related posts

Oфициальный курс валюты на дату 09.09.2020

Albasat

Igor Dodon se întâlnește marți cu Vadim Krasnoselski

Albasat

Două femei au rămas fără proprietăți în urma furtului datelor cu caracter personal

Albasat

Leave a Comment