Portal de știri
Nisporeni Societate

Primăria Nisporeni va primi un grant în valoare de 70 de mii de lei pentru amenajarea unui popas turistic

Șapte afaceri rurale au obținut granturi cuprinse între 50 și 80 de mii de lei în cadrul proiectului „Prietenește pentru turism”. Câștigătorii reprezintă domeniul turismului cu potențial și dorință de a dezvolta turismului local, transmite IPN.

„Gospodăriile din sate, casele rurale, pensiunile din țară, localitățile și afacerile din turism, reprezintă locurile unde tradițiile și istoria sunt prezente, iar oamenii care stau în spatele acestor locuri reinventează noțiunea de turism rural pentru a oferi vizitatorilor săi posibilitatea de a trăi experiențe inspirate din tradiții”, precizează Asociația Națională pentru Turism Receptor și Intern.

Pensiunea „La Bocana” a obținut un grant în valoare de 80 de mii de lei. Banii sunt alocați pentru amenajarea unui spațiu specializat „Ludoteca la Bocana” – foișor de tip închis, pentru activități de divertisment. Un grant similar îi este acordat centrului turistic „Poarta Neamului”. Este finanțată amenajarea zonei de agrement cu două platforme pentru terase, precum și înverzirea si amenajarea terenului din curte predestinat zonei de relaxare.

„Village Park Saharna-Țiglău” a câștigat un grant în valoare de 70 de mii de lei pentru amenajarea unei platforme de observare a râului Nistru, cu elemente încrustate în lemn a elementelor tradiționale realizate de meșterul popular din Rezina, Mihai Cotelea, și utilizarea elementelor tradiționale din piatră, colectate din zona Saharna.

80 de mii de lei sunt acordați pentru Asociația de Băștinași „Ciuciulea Vatră de dor”. Banii sunt alocați pentru montarea indicatoarelor rutiere care vor facilita accesul către obiectivele turistice, precum și pentru construcția unei porți tradiționale la intrarea în Parcul Băștinașilor, care va da un aspect estetic parcului. Vor fi instalate și bănci de odihnă pe aleile principale din Parcul Băștinașilor.

Primăria Nisporeni a câștigat un grant în valoare de 70 de mii de lei pentru amenajarea unui popas turistic în punctul de observare în oraș. Banii sunt prevăzuți și pentru construcția unui foișor și un leagăn din lemn masiv, amplasate în zona cea mai înaltă a orașului Nisporeni, unde se deschide o priveliște minunată asupra întregului oraș.

Pensiunea „La nea Ion” a câștigat un grant în valoare de 50 de mii de lei. Banii se alocă pentru procurarea de biciclete pentru maturi și pentru copii cu scopul diversificării serviciilor. Centrul Turistic Fetești a câștigat 70 de mii de lei pentru crearea unei infrastructuri fizice și virtuale pentru amatorii de ciclism, drumeții și alergare.

Valoarea totală a granturilor 500 de mii de lei, banii fiind oferiți de către un agent economic.

Related posts

Accident nocturn în apropiere de Păruceni, Nisporeni. Cinci persoane, printre care o minoră, au avut nevoie de ajutor medical

Albasat

Cursul valutar oficial la 01.06.2022

Albasat

Președintele ţării prezintă raportul de activitate pentru perioada de 3,5 ani

Albasat

Leave a Comment