ALBASAT
Actualitate Nisporeni Societate

„Prin incluziune împotriva violenței”: zi de activități la Nisporeni

La Nisporeni, un eveniment remarcabil intitulat „Prin incluziune împotriva violenței” a reunit comunitatea locală și refugiații din raion pentru a sublinia importanța incluziunii și pentru a combate violența de orice fel. Scopul comun al evenimentului a fost de a sensibiliza opinia publică asupra importanței integrării persoanelor refugiate și de a promova pacea și armonia în societate.

Ziua a fost plină de activități diverse și captivante, creând un cadru prielnic pentru interacțiunea și colaborarea dintre localnici și refugiați. Participanții au avut ocazia să gătească și să manânce împreună, creând astfel momente de comuniune și înțelegere culturală.

Reprezentanții Casei Naționale Nisporeni au impresionat audiența cu un program artistic deosebit, interpretând cântece atât în limba română, cât și în limba rusă, un gest simbolic al unității și diversității culturale.

Pentru copii, organizatorii au pregătit o serie de activități EduJoc, oferindu-le jucării educative care i-au încântat și i-au implicat în jocuri creative. Adulții au avut și ei parte de activități antrenante, cum ar fi rezolvarea de rebusuri, competiții ce au oferit premii atractive. Un alt punct culminant al evenimentului a fost participarea băieților și fetelor la starturi vesele, unde au învățat despre importanța divizării echitabile a rolurilor între femei și bărbați.

Evenimentul a fost organizat de Gender-Centru în parteneriat cu Platforma pentru Egalitate de Gen și Primăria Orașului Nisporeni. Acesta a fost susținut de Fondul Națiunilor Unite pentru Populație (UNFPA) Moldova și finanțat de guvernele Statelor Unite ale Americii și Regatului Unit al Marii Britanii.

Prin acest eveniment, organizatorii au reușit să aducă în atenția comunității importanța incluziunii persoanelor refugiate și necesitatea luptei împotriva violenței de orice natură.

Related posts

Десять лет стратегического партнерства с Румынией для европейской интеграции Молдовы

Albasat

Oфициальный курс валюты на дату 11.05.2020

Albasat

De sâmbătă, se va permite participarea enoriașilor la serviciile divine

Albasat

Leave a Comment