Portal de știri
Societate

Proiectul politicii fiscale și vamale pentru anul 2023, aprobat în lectură finală

Termenul de intrare în vigoare a normelor ce vizează implementarea prețului de referință la vânzarea țigaretelor și a țigărilor de foi a fost amânat cu trei luni. Acesta este unul din amendamentele cu care a fost completat proiectul politicii fiscale și vamale pentru anul 2023, potrivit lui Radu Marian, vicepreședintele Comisiei economie, buget și finanțe, transmite IPN.

În conformitate cu prevederile Regulamentului Parlamentului, pentru proiectele de lege complexe lectura finală este  obligatorie. Astfel, proiectul de lege a fost supus procesului de redactare, iar astăzi votat în lectură finală.

Politica fiscală și vamală pentru anul 2023 conține mai multe măsuri pentru stimularea dezvoltării economice, printre care: introducerea cotei 0% la impozitul pe venit pentru întreprinderi micro, mici sau mijlocii, în cazul nerepartizării profitului net pentru perioadele fiscale 2023-2025, amortizarea accelerată a investițiilor pentru întreprinderile mari, implementarea conceptului privind restituirea sumei TVA acumulată în cont începând cu 1 ianuarie 2023 sau taxarea inversă a TVA la importul de servicii.

Related posts

Italia a anunțat carantină de 14 zile pentru persoanele care vin din România și Bulgaria

Albasat

COVID-19: În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1515 de cazuri noi

Albasat

Fumatul ucide, ce e de făcut ? Specialiștii din Nisporeni vin cu soluții de reducere a efectelor lui nocive. Emisiune TV (VIDEO)

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment