ALBASAT
Societate

PSRM cere Guvernului susținerea agricultorilor afectați de calamitățile naturale

Partidul Socialiștilor solicită premierului interimar, Aureliu Ciocoi, să ajute agricultorii afectați de grindină și ploi abundente, transmite IPN cu referire la un comunicat de presă al socialiștilor.

Deputatul Radu Mudreac, președinte al Comisiei parlamentare agricultură și industrie alimentară și candidat la alegeri pe listele Blocului electoral al Comuniștilor și Socialiștilor, precizează că a depus o interpelare adresată premierului interimar, Aureliu Ciocoi, precum și informații detaliate despre localitățile afectate, astfel încât Guvernul să determine suma pagubelor și eventuala asistență în termen de 5 zile. Acesta a menționat că Guvernul poate oferi sprijin agricultorilor afectați din Fondul de rezervă, care în prezent constituie 28 de milioane de lei.

Potrivit lui Radu Mudreac, ultima lună au loc mai multe dezastre naturale: grindină, ploi torențiale, vânturi puternice, care au adus prejudicii agricultorilor din mai multe raioane. „Din păcate, toată lumea tace, nimeni nu se implică. Cei care îi apărau pe agricultori cred că și-au primit deja dividendele politice și tac. Președintele tace, Guvernul tace, dar oamenii sună în fiecare zi”, a spus Radu Mudreac. Guvernul nu a prezentat nicio informație cu privire la daune sau o viziune despre ce compensație va fi alocată acestor agricultori, a adăugat politicianul.

Related posts

Avia Invest: Decizia de reziliere a contractului de concesionare a Aeroportului va fi atacată

AlbasatTV, Nisporeni

Anatolie Nosatîi: Rusia nu recunoaște că a survolat spațiul aerian al Republicii Moldova

AlbasatTV, Nisporeni

Chișinău: După 8 săptămâni, se atestă o ușoară descrește a numărului cazurilor de COVID-19

Albasat

Leave a Comment