ALBASAT
Actualitate

Pungile din plastic vor fi interzise

Începând cu ianuarie 2019, va fi interzisă utilizarea comercializării pungilor de transport, cu sau fără mâner, cu grosimea peretelui egală sau mai mare de 50 microni, consumatorilor la punctele de vânzare de bunuri. Pungile de plastic cu grosimea peretelui mai mică de 15 microni vor fi interzise din ianuarie 2021, cu excepția celor, care sunt utilizate ca ambalaj.

Acestea sunt prevederile din articolul nou, 201, ”Restricții în domeniul comerțului cu amănuntul ”, cu care a fost completată Legea cu privire la comerțul interior”. Modificarea a fost adoptată de Parlament pe 7 iulie curent și promulgată pe 18 iulie. Ambele documente au fost publicate în ediția MO din 28 iulie 2017.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Potrivit unor date, fiecare cetățean al RM ar folosi anual circa 140 de pungi, iar perioada de descompunere a acestora constituie câteva sute de ani. La ardere, emit gaze toxice.
În multe țări din UE utilizarea pungilor din plastic în comerțul cu amănuntul este interzisă. De exemplu, în Franța, din 2016, acestea sunt substituite cu pungi biodegradabile sau cu pungi din textile.

În cadrul dezbaterilor din Parlament s-a menționat că dacă pungile din textile vor avea un preț rezonabil, cumpărătorii nu vor fi împotriva substituirii celor din plastic.

Urmăreşte-ne şi pe FACEBOOK ca să fii la curent cu tot ce mişcă în Nisporeni.

Related posts

40 de bibliotecari moldoveni participă la un program de formare profesională în România

Indemnizațiile viagere vor fi oferite și sportivilor paralimpici

AlbasatTV, Nisporeni

Ambasada Moldovei în Grecia face precizări privind cursa Atena – Chișinău

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment