ALBASAT
Actualitate Societate

Rezervația „Orheiul Vechi” va găzdui în perioada 18-20 august Festivalul de muzică Gustar

Muzică bună, turism și experiențe unice în inima rezervației „Orheiul Vechi” îi așteaptă pe participanți la Festivalul verii Gustar care va avea loc în perioada 18-20 august. Persoanele vor avea posibilitatea să asculte melodiile interpretate de câștigătorii Eurovision de anul trecut, Kalush Orchestra din Ucraina. Pe teritoriul rezervației va fi amenajată o zonă pentru copii și o zonă de yoga, precum și un cinematograf în aer liber, transmite IPN.

Vizitatorii la festival au opțiunea să facă camping, să viziteze vechile mănăstiri rupestre de la Orheiul Vechi, să guste delicii din bucătăria moldovenească, balcanică și europeană, să deguste vinurile moldovenești și să facă un tur la vinăriile din zonă. De asemenea, vor fi organizate masterclass-uri.

Gustar Music Festival 2023 a pregătit un program muzical cu participarea unuia dintre cei mai cunoscuți artiști din Balcani, Goran Bregović din Bosnia și Herțegovina. Este invitată și una dintre cei mai de succes artiști și compozitori din Europa de Est, Minelli. De asemenea, în fața publicului vor evolua muzicieni și trupe din Republica Moldova, printre care compozitorul și instrumentistul Valentin Boghean, precum și Tharmis & Valentin Uzun, populari pentru muzica lor cu ritmuri din Balcani, și mulți alții.

Gustar Music Festival este primul festival din Moldova care, în 2010, a transferat muzica live și scena de concert în amfiteatrul natural al unuia dintre cele mai frumoase locuri istorice din Republica Moldova – Rezervația „Orheiul Vechi”. Gustar a inclus Moldova în lista țărilor europene cu cele mai bune festivaluri de muzică. Numele festivalului provine de la un cuvânt vechi, cu rădăcini latine, care înseamnă „august”.

Related posts

(video/foto) Lumea poveștilor prinde viață prin creațiile unei meșterite din satul Zberoaia

Albasat

Deșeurile electrice și electronice devin o problemă gravă dacă nu sunt gestionate corect

Albasat

FMI: Sancţiunile impuse Rusiei ameninţă să reducă supremaţia dolarului

Albasat

Leave a Comment