Portal de știri
Societate

Rusia se plânge că Polonia îi refuză accesul unei delegații pe teritoriul său, după incidentul cu racheta care a ucis doi oameni

Un oficial rus de rang înalt a făcut anunțul și a precizat că autoritățile poloneze au respins acordarea de vize membrilor delegației de la Moscova.

Admiterea delegației ruse în sesiunea OSCE ar încălca principiul solidarității cu Ucraina, a declarat Barbara Bartus, șefa delegației Poloniei la Adunarea Parlamentară a OSCE.

„Din păcate, am primit un răspuns scandalos de la șefa delegației poloneze la adunarea parlamentară a OSCE, doamna Bartus, care a spus  că nu vede nicio posibilitate ca reprezentanții ruși și belaruși să participe la sesiunea de toamnă de la Varșovia”, a spus, la rândul său, Vladimir Djabarov, membru al Consiliului Federației Ruse, Camera superioară a Parlamentului de la Moscova.

„Ne așteptăm ca o problemă similară să se repete în februarie, când este planificată sesiunea de iarnă la Viena, precum şi în iulie anul viitor, în ceea ce privește sesiunea anuală din Canada”, a completat el.

Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) este o organizație internațională cu 57 de state membre, inclusiv Rusia, care și-a asumat misiunea prevenirii conflictelor, a administrării crizelor și a reconstrucției post-conflictuale.

Related posts

Cursul valutar oficial la 30.11.2022

AlbasatTV, Nisporeni

CEC inițiază procedura de validare a unui mandat de deputat în Parlament

Albasat

Партия „Шор” объявляет о присоединении к „антиправительственному блоку, предложенному Канду”

Albasat

Leave a Comment