ALBASAT
Nisporeni Societate

Sărbătoare şi bună dispoziţie la Nisporeni. Femeile au avut parte de un concert dedicat Zilei de 8 Martie

Femeile din Nisporeni au fost omagiate în cadrul unui concert, organizat în prag de 8 martie. Pe scena centrului de Cultură şi Tineret „Luceafărul” au evoluat interpreţii şi colectivele locale, precum şi artiştii Costi Burlacu, Corina Ţepeş şi Mihaela Tabură. Spectacolul muzical a fost urmărit de zeci de persoane, în mare parte femei, care i-au răsplătit cu multe aplauze pe artiști.

Concertul festiv dedicat femeilor cu prilejul zilei de 8 martie a adus în sufletele tuturor buna dispoziţie.

Femeile prezente la concert spun că spectacolul muzical le-a făcut să mai uite de grijile cotidiene.

 „În primul rând îmi permiteţi să salutăm toate doamnele, domnişoarele, mamele, bunicile cu această sărbătoare frumoasă şi vrem să  mulţumim foarte mult conducerii şi în primul rând Secţiei de Cultură Raională Nisporeni că organizează această sărbătoare frumoasă şi sperăm şi pe viitor să fie o sărbătoare frumoasă, deoarece a venit primăvara, care este mereu cu atmosferă foarte frumoasă. Să fie primăvară şi în suflet, şi în gând, şi afară şi la toţi în suflete.”

”Suntem foarte bucuroase să privim acest concert, reieşind din aceea că parcă şi natura a înviat.  Necătând că suntem pensionare, noi continuăm activitatea mai departe. Le dorim la toate femeile multă sănătate şi principalul să aibă copiii pe lângă dânsele, să nu rămânem noi singure, bătrâne acasă.”

„ A organizat aşa un concert frumos, mamele sunt stimate, toate doamnele, domnişoarele au o aşa ocazie, este o sărbătoare forte frumoasă organizat. Le mulţumim la toţi din suflet care au organizat şi care ne-au invitat şi avem şi noi ocazie, fiindcă avem lucru şi casă, dar iată o aşa ocazie de 8 martie, ne-a făcut aşa o surpriză frumoasă.”

„Pentru noi  e o sărbătoare bună cu prilejul primăverii şi a zilei de 8 martie care se apropie. E ceva frumos. E relax şi ne înveseleşte, ne mândrim cu ceea ce avem şi ne bucurăm pentru toţi care sunt prezenţi.”

Concertul a fost organizat de Secţia Cultură şi Turism din cadrul Consiliului Raional Nisporeni.

LILIAN ZBÂRNEA, ŞEFUL SECŢIEI CULTURĂ ŞI TURISM: „În conformitate cu planul activităţii Festivalului „Mărţişor”, ediţia 54-a, astăzi avem un concert dedicat mamelor. Am avut pe 1 martie deschiderea Mărţişorului, pe 10 martie vom avea un concert în satul Vărzăreşti, închiderea Mărţişorului. Cu colectivele Secţiei de Cultură am organizat deschiderea acestui concert. Avem invitaţi speciali Costi Burlacu, Corina Ţepeş şi Mihaela Tabură, care ne vor bucura cu cântecele lor. Chiar acum ei sunt în scenă.  Cu această ocazie vreau să felicit toate doamnele, domnişoarele, mămicile, bunicile. Să fie sănătoase, voioase, puternice şi la mulţi ani!”

Cu un mesaj de felicitare către reprezentantele sexului frumos a venit preşedintele raionului Vasile Mărcuţă.

VASILE MĂRCUŢĂ, PREŞEDINTELE RAIONULUI NISPORENI: „În această zi deosebită când universul preamăreşte femeia, permiteţi-mi din numele Consiliului Raional, din numele meu personal să vă aduc un mesaj de felicitare în care îmi exprim profunda recunoştinţă în faţa domniilor voastre, celor care conduceţi cu continuitate pe pământ şi daţi culoare vieţii. Dragele noastre, fie ca ziua de 8 martie să vă ţină mereu în pânzele femeii: graţioase, gingaşe, frumoase şi mărinimoase. Vă doresc o primăvară frumoasă! Fie ca urările de bine adresate dvs să vă nobileze în postura de femeie! La mulţi ani, stimatele noastre femei! ”

Surpriza cea mare a fost un recital al intepreţilor Costi Burlacu şi Corina Ţepeş.

Atmosfera de sărbătoare a fost încinsă şi de interpreta de muzică populară, Mihaela Tabură.

Ziua Internaţională a Femeii este sărbătorită anual la data de 8 martie pentru a marca atât realizările sociale, politicile şi condiţiile economice ale femeilor, cât şi a scoate în evidenţă discriminarea şi violenţa care îşi fac încă simţită prezenţa în multe ţări ale lumii. Ziua Internaţională a Femeii a fost adoptată în 1977, printr-o rezoluţie a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite. În data de 8 martie, Ziua Internaţională a Femeii este sărbătorită în 60 de state, în unele ţări fiind declarată prin lege zi liberă. De 8 martie, de regulă, femeilor li se dăruiesc cadouri, flori sau alte atenţii.

 

Related posts

Teama de coronavirus. O navă de croazieră nu este primită în Malta, la presiunile medicilor

Albasat

Zilele Filmului Românesc ajung, și în acest an, la Nisporeni

AlbasatTV, Nisporeni

Audierea rapoartelor autorităților în Parlament rămâne cu lacune, Promo-LEX

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment