ALBASAT
Fără categorie

Sarcina principală a noului ministru al finanțelor este restabilirea finanțării externe

Noul ministru al finanțelor, Natalia Gavrilița, a fost prezentată astăzi, 17 iunie, personalului ministerului de către premierul Maia Sandu, care a spus că sarcina principală imediată este restabilirea finanțării externe, dar și întreprinderea măsurilor structurale care să îmbunătățească eficiența cheltuirii banului public și care să creeze condiții de creștere a economiei, transmite IPN.

Maia Sandu s-a arătat încrezătoare că va fi posibilă suplinirea bugetului cu resurse externe, cel puțin pe termen scurt. În acest sens, urmează în următoarele zile să poarte discuții cu partenerii de dezvoltare. „De astăzi încolo vom munci doar în interesul cetățeanului, de astăzi încolo vom face eforturi enorme pentru a ne asigura că niciun bănuț din banii publici nu ajunge în altă parte decât pentru scopurile cetățenilor și ale societății”, a mai spus prim-ministra.

Maia Sandu a caracterizat-o pe Natalia Gavrilița ca fiind „plină de idei de îmbunătățire a proceselor”, dar și un om căruia „îi place să respecte toate procedurile”.

Ministra finanțelor, Natalia Gavrilița, a declarat că primul obiectiv pe care și-l pune este aducerea tuturor instituțiilor statului în albia normalității, „așa ca aceste instituții să funcționeze în beneficiul societății”. Ministra a precizat că toate proiectele publice vor fi revizuite din perspectiva principiului utilității pentru cetățeni și cel al eficienței cheltuirii banul public.

Natalia Gavrilița este directoare generală a Fondului Global pentru Inovare (GIF) cu sediul la Londra, Marea Britanie, unde a locuit în ultimii trei ani. În 2013-2015, a fost angajată la Chișinău, la Ministerul Educației. Înainte de aceasta a fost angajată la Guvern, dar și Ministerul Economiei și Comerțului.

Related posts

IMAS: Maia Sandu, Alexandr Stoianoglo și Renato Usatîi, lideri în preferințele cetățenilor la prezidențiale

AlbasatTV, Nisporeni

Perioada electorală începe pe 1 august

AlbasatTV, Nisporeni

O comisie parlamentară specială va identifica soluții pentru a depăși criza din agricultură

AlbasatTV, Nisporeni

Avantajele și responsabilitățile cetățeanului în consolidarea viitorului european al țării. Dezbatere IPN

AlbasatTV, Nisporeni

Transnistrenii își vor putea înmatricula mașinile cu numere neutre până în 2026

AlbasatTV, Nisporeni

Как малым странам себя защитить? Дебаты IPN

AlbasatTV, Nisporeni

Scriitorul Vladimir Beșleagă împlinește 93 de ani

AlbasatTV, Nisporeni

Israelul amână plățile pentru permisele electronice obligatorii

AlbasatTV, Nisporeni

Военные преступления: мотивы и последствия. Дебаты IPN

AlbasatTV, Nisporeni

Premierul român: România nu ar fi completă fără românii din afara graniţelor

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment