Portal de știri
Fără categorie

Sarcina principală a noului ministru al finanțelor este restabilirea finanțării externe

Noul ministru al finanțelor, Natalia Gavrilița, a fost prezentată astăzi, 17 iunie, personalului ministerului de către premierul Maia Sandu, care a spus că sarcina principală imediată este restabilirea finanțării externe, dar și întreprinderea măsurilor structurale care să îmbunătățească eficiența cheltuirii banului public și care să creeze condiții de creștere a economiei, transmite IPN.

Maia Sandu s-a arătat încrezătoare că va fi posibilă suplinirea bugetului cu resurse externe, cel puțin pe termen scurt. În acest sens, urmează în următoarele zile să poarte discuții cu partenerii de dezvoltare. „De astăzi încolo vom munci doar în interesul cetățeanului, de astăzi încolo vom face eforturi enorme pentru a ne asigura că niciun bănuț din banii publici nu ajunge în altă parte decât pentru scopurile cetățenilor și ale societății”, a mai spus prim-ministra.

Maia Sandu a caracterizat-o pe Natalia Gavrilița ca fiind „plină de idei de îmbunătățire a proceselor”, dar și un om căruia „îi place să respecte toate procedurile”.

Ministra finanțelor, Natalia Gavrilița, a declarat că primul obiectiv pe care și-l pune este aducerea tuturor instituțiilor statului în albia normalității, „așa ca aceste instituții să funcționeze în beneficiul societății”. Ministra a precizat că toate proiectele publice vor fi revizuite din perspectiva principiului utilității pentru cetățeni și cel al eficienței cheltuirii banul public.

Natalia Gavrilița este directoare generală a Fondului Global pentru Inovare (GIF) cu sediul la Londra, Marea Britanie, unde a locuit în ultimii trei ani. În 2013-2015, a fost angajată la Chișinău, la Ministerul Educației. Înainte de aceasta a fost angajată la Guvern, dar și Ministerul Economiei și Comerțului.

Related posts

UE a plafonat preţul petrolului livrat de Rusia la 60 de dolari barilul. Cum se aplică sancțiunea

AlbasatTV, Nisporeni

Dobânzile din depozitele bancare ar putea fi impozitate cu 12%. Explicațiile ministrului finanțelor

AlbasatTV, Nisporeni

Stadioanele de fotbal de la șapte licee din capitală vor fi reconstruite

AlbasatTV, Nisporeni

Un caz de pestă porcină africană, înregistrat în raionul Nisporeni

AlbasatTV, Nisporeni

O nouă reuniune în formatul 1+1, fără decizii

AlbasatTV, Nisporeni

Festivalul „ClassFest” adună 92 de participanți din străinătate la Chișinău

AlbasatTV, Nisporeni

Producătorii autohtoni de energie regenerabilă anunță grevă japoneză

AlbasatTV, Nisporeni

Ion Bouroș: Nu am pașaport românesc, aștept să mi-l întoarcă

AlbasatTV, Nisporeni

Primă de asigurare medicală de 12 636 de lei vor plăti numai cei care nu se vor asigura la timp

AlbasatTV, Nisporeni

Au intrat în vigoare noile tarife la lumină

AlbasatTV, Nisporeni

Leave a Comment