ALBASAT
Societate

Șeful diplomației moldovenești, în vizită de lucru în Suedia

Viceprim-ministrul Nicu Popescu, ministrul afacerilor externe și integrării europene, desfășoară în perioada 5-6 decembrie o vizită de lucru la Stockholm. În cadrul programului în capitala Suediei, oficialul moldovean se va întâlni cu Tobias Billström, ministrul afacerilor externe, Johan Forssell, ministrul cooperării internaționale pentru dezvoltare, și Christian Danielsson, secretarul de stat pentru afaceri europene în cadrul oficiului prim-ministrului suedez. De asemenea, este programată o întrevedere și și cu o delegație parlamentară din Riksdag, legislativul Suediei, condusă de Julia Kronlind și Kerstin Lundgren, vicepreședinți ai Parlamentului, transmite IPN.

Într-un comunicat de presă al MAEIEse menționează că în cadrul întrevederilor cu înalții oficiali suedezi, vicepremierul va urmări obiectivul intensificării dialogului politico-diplomatic bilateral, va stabili prioritățile în promovarea agendei de integrare europeană, în contextul deținerii de către Suedia începând cu 1 ianuarie 2023 a președinției UE. De asemenea, va discuta situația de securitate ca urmare a războiului neprovocat al Rusiei împotriva Ucrainei, inclusiv se va referi la impactul acesteia asupra țării noastre în plan socio-economic și energetic.

Totodată, șeful diplomației moldovenești va participa la panelul de discuții cu liderii centrelor analitice, jurnaliști și oficiali cu genericul „Criza energetică regională și integrarea europeană a Republicii Moldova” găzduită de Centrul pentru studii est-europene de la Stockholm, precum și va participa la un eveniment de promovare a industriei vitivinicole naționale cu prezentarea companiilor: Cricova, Castel Mimi, Chateau Vartely, Fautor, Equinox, Gitana Winery, Mileștii Mici, Bostavan, Purcari și Pelican Negru.

Related posts

Oleg Serebrian către Tiraspol: Suntem într-o barcă, să n-o dezechilibrăm

AlbasatTV, Nisporeni

99 de cazuri noi de infectare cu COVID-19 din 723 de teste

Albasat

Sergiu Litvinenco: Stoianoglo a vrut să plece, dar nu i s-a permis

Albasat

Leave a Comment