ALBASAT
Actualitate Societate

Șoferii se pot informa despre accidentele existente pe o hartă online

Persoanele interesate vor putea accesa informații despre accidentele rutiere pe o hartă interactivă – harta.asd.md. Datele sunt plasate de către Inspectoratul Național de Securitate Publică în comun cu Administrația de Stat a Drumurilor și SRL Royal Map, transmite IPN.

Poate fi vizualizată informația actuală a datelor despre categoria, starea drumurilor, geometria, îmbrăcămintea rutieră, indicele de planeitate și altele.

Harta conține un motor de căutare unde pot fi vizualizate sectoarele de drum în funcție de poziția kilometrică și coordonatele geografice. Datele prezentate pe harta interactivă contribuie la planificarea lucrărilor necesare, sporirea transparenței, dar și la analiza situației accidentare în traficul rutier.

„Harta are scopul de a crea o monitorizare geospațială prin implementarea și analiza sectoarelor de drum cu risc sporit de accidente rutiere și facilitarea comunicării cu alte instituții pentru schimbul de date dintre acestea privind infrastructura rutieră, precum și dezvoltarea în continuare a rețelelor rutiere”, precizează autoritățile.

Related posts

Conferință de presă organizată de Ministerul Economiei și Organizația de Dezvoltare a Întreprinderilor Mici și Mijlocii cu tema „Programe de suport pentru mediul de afaceri”

Albasat

Un bărbat din capitală a murit electrocutat

Albasat

Cutremur cu magnitudine 5,4 în Marea Mediterană, lângă insula Creta din Grecia

Albasat

Leave a Comment